Basketbal BNXT League

Volgt Pierre-Antoine Gillet zichzelf op of gaat de prijs naar Luik? Dit zijn de genomineerden voor Belgische Speler en Belofte van het Jaar

Pierre-Antoine Gillet kan voor de derde keer tot Belgische Speler van het Jaar verkozen worden.© RUDY DECLERCK VDB

Antwerpen -

De genomineerden van de BNXT Awards en voor de prijzen van Belgische Speler en Belofte van het Jaar werden zopas bekendgemaakt. Pierre-Antoine Gillet (Oostende) en het Luikse duo Kevin Tumba-Olivier Troisfontaines maken kans op de prestigieuze trofee van Belgische Speler van het Jaar. Beide trofeeën worden uitgereikt door het Nieuwsblad in samenwerking met de BNXT League.

Patrick Ceulemans

De trofee Belgische Speler van het Jaar werd in 1959 opgericht, met de legendarische Jef Eygel als eerste winnaar, en is één van de oudste sportprijzen in België. Met onder meer iconen als Willy Steveniers, René Aerts, Rik Samaey, Eric Struelens, Ronny Bayer, Jean-Marc Jaumin, Jacques Stas, Tomas Van den Spiegel, Roel Moors, Christophe Beghin en Sam Van Rossom op de indrukwekkende erelijst.

De genomineerden van het seizoen 2023-24 zijn Pierre-Antoine Gillet (Oostende), Kevin Tumba (Luik) en Olivier Troisfontaines (Luik). Gillet kan de trofee voor derde keer winnen en zichzelf opvolgen. Olivier Troisfontaines won ook al één keer en voor Tumba zou het een primeur zijn.

Voor de trofee van Belgische Belofte van het Jaar werden Joppe Mennes (Oostende), Jo Van Buggenhout (Antwerp Giants) en Siebe Ledegen (Okapi Aalst) genomineerd.

Jo Van Buggenhout van de Giants maakt kans op de trofee Belofte van het Jaar.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De winnaars, van ook de overige trofeeën zoals onder meer “Sixth Man of the Year”, MVP (alle nationaliteiten), Coach en Scheidsrechter van het Jaar worden maandag bekendgemaakt. De winnaars krijgen hun trofee op één van de komende play-off wedstrijden. De play-offs van de BNXT League vatten op woensdag 8 mei met de kwartfinales (best of three) aan. Oostende is al zeker van de poleposition en Antwerp Giants van de tweede Belgische plaats in Elite Gold.

Belgian Lion Kevin Tumba kan voor het eerst Belgische Speler van het Jaar worden.© BELGA

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen