© Victoriano Moreno

Antwerps museum MHKA verhuist naar site Hof van Beroep

Het Antwerpse Museum voor Hedendaagse Kunst verhuist naar de site Hof van Beroep/Zuidersluis, aan de Waalse Kaai. Daar komt een nieuw museumgebouw. Het Antwerpse stadsbestuur en minister Gatz kwamen tot deze conclusie op basis van een studie door architecten. Het MHKA blijft functioneren op de huidige locatie (Leuvenstraat), tot het nieuwe gebouw wordt opgeleverd.

PvdP

Het nieuwe museum zou klaar moeten zijn in 2023 en in 2021 wordt gestart met de afbraak van het huidige Hof van Beroep. Het nieuwe gebouw zou een vloerruimte van 20.000 vierkante meter moeten hebben. Een architectuurwedstrijd is nu de volgende stap. Sven Gatz: “We willen van het nieuwe MHKA een nieuw landmark maken dat ook als visitekaartje en trekpleister voor Antwerpen kan dienen.”

De plannen om het MHKA een nieuwe locatie te geven zijn al een paar jaar oud. Het huidige gebouw is te klein om de hele collectie te tonen, en voldoet niet meer aan de normen van een modern museum. Als nieuwe plaats voor het museum werd onder andere ook aan Linkeroever gedacht, en later aan het Stuivenbergziekenhuis.

© Wim Hendrix

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER