Bestuurder: “Ik dronk thuis gin om te bekomen van ongeval”

Johan V. uit Geel betwistte voor de rechtbank dat hij dronken achter het stuur zat toen hij in fe­bruari 2017 met zijn auto in een voortuin belandde. “Ik heb

nadien thuis enkele glazen gin gedronken”, beweerde hij.

bvdl

De politie nam op 4 februari 2017 bij V. uit Geel thuis een ademtest af. Even voordien was hij met zijn auto over het nat wegdek geslipt en in de tuin van de buren terechtgekomen. De ademtest wees uit dat hij 1,86 promille alcohol in zijn bloed had. De bestuurder werd eerder al door de politierechter veroordeeld voor dronken rijden, maar tekende daartegen beroep aan. “Na het ongeval is mijn ­cliënt helemaal onthutst naar huis gegaan. Daar heeft hij enkele glazen gin gedronken”, pleitte zijn raadsman. “Hij was niet dronken op het moment van het ongeval en kan hiervoor niet veroordeeld worden.”

Te hoog alcoholpercentage

Openbare aanklager Werner Verhulst dacht daar anders over. “Het alcoholpercentage in zijn bloed was te hoog om dat in zo’n korte tijdstip te bereiken”, meende hij. “Hij is met opzet thuis gaan drinken om een eerdere alcoholintoxicatie te verdoezelen.” Vonnis op 20 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER