ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Steeds meer Vlamingen plaatsen zonnepanelen, maar wie in stad woont hinkt achterop

WonenSteeds meer Vlamingen plaatsen zonnepanelen. Maar de toename van het aantal zonnepanelen blijft vooral een plattelandsfenomeen. Steden hinken wat achterop. Dat blijkt uit berekeningen van Vlaams parlementslid Andries Gryffroy (N-VA). Een voorbeeld: In de Limburgse gemeente Kinrooi is er vermogen van 532 kW per 1.000 inwoners. In Antwerpen ligt dat maar op 23 kW op 1.000 inwoners. 

56 reacties

  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    Koen geboors dat Tommelein een leugenaar is is juist maar dat een omvormer maar 10 jaar mee gaat daar zit je mis mjjn buurman zijne hangt al bijna 20 jaar nog nooit iets aan gehad dus op dat vlak als je er niks van weet ook geen zever vertellen he man.
  • johan vandeweghe

    6 jaar geleden
    de slimste mensen wonen misschien in stad !!!!
  • Kenny Bellekens

    6 jaar geleden
    Ik ben aangesloten bij Lampiris. Deze geven zogezegd 100% groene stroom. Ik betaal hier deels meer aan elektriciteit dan andere maatschappijen. Langs de andere kant stimuleer ik hiermee dat zij extra windmolens kunnen plaatsen en blijven innoveren. Dus waarom zou ik dan nog zonnepanelen moeten leggen?
  • Koen Geboor-Groffy

    6 jaar geleden
    Tommelein is een oplichter met zijn prosumententaks. Je scheurt je broek maar na herhaaldelijke mails willen ze het nog steeds niet toegevenen blijven staalhard liegen. Bovendien gaat een omvormer maar 10 jaar mee (gemiddeld, volgens leveranciers), dus bereken je verlies maar. Beste is nog steeds fossiele brandstoffen!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    |@ Loukie Van Ypersele ,hebt je juist begrepen ,niet iedereen is gediend met zonne-panelen ,ik zelf zit in zelfde geval en verbruik ligt maar bij 2000 kwh,maar heb wel de allerlaatste generatie toestellen en dat bespaart meer uiteindelijk.
  1. HLN ONDERZOEK. 13 eigenaars niet te spreken over luxeappartementen in Knokke: "Ik heb 690.000 euro betaald, maar al jaar geen warm water”
    PREMIUM
    59

    HLN ONDERZOEK. 13 eigenaars niet te spreken over luxeappar­te­men­ten in Knokke: "Ik heb 690.000 euro betaald, maar al jaar geen warm water”

    Geen of slechte elektriciteit, al een jaar géén warm water, geen badkamerkranen, al een onderaannemer failliet én heel veel geld kwijt. Lake District in Knokke, met 166 appartementen van 450.000 tot 1,3 miljoen euro, moest hét paradepaardje van Paul Gheysens en zijn Ghelamco worden. Maar dat vinden 13 eigenaars absoluut niet. “40.000 euro is in rook opgegaan.” Mailverkeer toont dat Ghelamco facturen niet wou betalen, maar volgens het bouwbedrijf is het zélf het slachtoffer en het trekt naar de rechter: “We hebben ernstige gebreken vastgesteld, maar nemen onze verantwoordelijkheid.”
    Knokke
  2. Nooit nog een energiefactuur in de bus: dankzij unieke combinatie moeten Ann en Ludwig nooit nog energie van het net tappen
    PREMIUM

    Nooit nog een energiefac­tuur in de bus: dankzij unieke combinatie moeten Ann en Ludwig nooit nog energie van het net tappen

    Nooit nog een rekening voor gas en elektriciteit in de bus, Ludwig Van Wonterghem en Ann Goethals uit Kuurne beleven sinds oktober dat opperste gevoel van vrijheid. De zaakvoerders van het groene bedrijf Stroomop ontwikkelden zelf een combinatie van een pelletketel, zonnepanelen, een motor en een batterij zodat ze -als eerste in ons land- nooit nog energie van het net moeten tappen.