de rode loper

Noem Emma Stone liever bij haar echte naam

Emma Stone.© afp

Wie in BV-land of Hollywood vertoeft, op de rode loper of in de wandelgangen, komt al eens op bezoek in deze rubriek.

Jef De Bock

Emma Stone mist haar echte naam

Doorheen haar carrière droeg Emma Stone al meerdere namen: Bella, Mia, Cruella, Abigail, noem maar op. Het liefst noemt u de Amerikaanse Oscarwinnares echter gewoon bij haar voornaam ‘Emily’. In een interview met entertainmentblad The Hollywood Reporter doet de Poor things-ster een boekje open over haar identiteitscrisis. “Mijn echte naam werd al gebruikt door een andere actrice”, verklaart ze. Conform aan de regels van de Amerikaanse acteursgilde SAG-AFTRA moest Stone dan maar een andere artiestennaam kiezen. Ondertussen is ze die alleszins flink beu, en toegegeven, erg origineel is ‘Emma’ nu ook niet. “Ik kan het niet meer aan. Noem me gewoon Emily”, sloot ze vurig af. What’s in a name? Veel, zo blijkt.

Emily aka Emma Stone in Poor things.© rr

Ellen DeGeneres blikt terug op faam

Twee jaar nadat haar talkshow van tv is verdwenen, staat Ellen DeGeneres terug op de planken. “Oh ja, ik ben uit de showbusiness getrapt”, grapte de voormalige presentatrice tijdens de eerste avond van haar nieuwe komedievoorstelling. Lang niet alles was er lachen, gieren en brullen: de tv-persoonlijkheid sprak openlijk over het weinig glamoureuze einde van The Ellen DeGeneres show. Wegens meldingen van een toxische werkomgeving besliste DeGeneres om het programma in 2021 na 19 seizoenen stop te zetten. De talkshowhost werd ook divagedrag aangewreven. “De heisa heeft zeker impact gehad op mijn ego en gevoel van eigenwaarde”, deelde ze met haar publiek. Maar aan de andere kant: het levert ook goed stand-upmateriaal op.

Ellen DeGeneres destijds in haar gelijknamige tv-show.© rr

Emily Blunt vindt algoritmes onbekwaam

Algoritmes die beslissingen maken: voor de een is het vooruitgang, voor de ander een bedreiging. In een interview met Vanity Fair plaatst Emily Blunt zichzelf duidelijk in dat laatste kamp. “Algoritmes, ik haat dat verdomde woord! Hoe kan je dat nu associëren met kunst en content?”, vroeg de Britse filmster zich luidop af. Volgens de Oppenheimer-actrice slaagt de technologie er nog niet in om accuraat te voorspellen welke projecten succesvol worden. “Ik zat in een drie uur durende film over een natuurkundige, die een heel grote impact had. De algoritmes hadden dat waarschijnlijk niet begrepen”, beargumenteerde Blunt. Dat alleen een roze pop en een Italiaanse loodgieter het vorig jaar beter zouden doen in de bioscoop hadden wij eerlijk gezegd ook niet zien aankomen.

Emily Blunt.© ap