Het Art of Faith festival biedt een mix van geloofsbeleving en muzikale acts aan.© Art of Faith

Art of Faith Festival komt naar Abdij Bornem: 1500 gelovigen beleven samen kunst

Bornem -

Van 3 tot 5 mei 2024 vindt de tweede editie van het Art of Faith festival plaats in de Abdij van Bornem. Het festival lokt 1500 christenen en andere gelovigen voor een weekend vol muziek en artistieke beleving.

Wout Van Den Eede

Het Art of Faith festival wordt georganiseerd door de vzw He Is Alive, een Evangelische non-profitorganisatie. Dat doen ze voor de tweede keer. Inspiratie wordt gehaald bij gelijkaardige belevingsfestivals in het buitenland.

Het festival vindt plaats in de Abdij van Bornem, waar ook een kunsttentoonstelling is gemaakt ter ere van het festival.© Guy Delforge

Tijdens de eerste editie kwamen er 1500 mensen naar het festival. En dus volgt er van 3 tot 5 mei 2024 een tweede editie. Muziek is de rode draad met internationale optredens van o.a. Elle Limebaer (Verenigd Koninkrijk), Good Weather Forecast (Duitsland), Be Witness (Frankrijk) en Matthijn Buwalda (Nederland). “Vanuit eigen land gaat onder meer het Brusselse gospelkoor PE Live, bekend van Belgium’s Got Talent 2021, het publiek verwennen”, zegt organisator Jozef Stoffels. “We zijn ongetwijfeld een buitenbeentje in de festivalwereld. We profileren ons als een christelijk festival, maar iedereen die ‘de kunst van het geloven’ wil ontdekken zal er zich thuis voelen.”

Art Zone

Naast muziek kan In de Art Zone is er een kunsttentoonstelling, mede mogelijk gemaakt door de Abdij. Ook na het festival blijft de tentoonstelling staan. “Heel bijzonder is dat we naast popmuziek ook een klassiek concert met sopraan Louise Kuyvenhoven uit de Koningin Elisabethkapel op het programma hebben”, vertelt Stoffels.

Ontmoeten

Het festival wil ontmoetingen tussen mensen van verschillende geloofsovertuigingen en generaties bemoedigen. “ Zoals op elk festival kan je alles beleven met een groepje goede vrienden, maar we willen de festivalgangers ook de kans geven om nieuwe mensen te leren kennen, over generaties en (kerkelijke) grenzen heen”, zegt medeorganisator Thomas Vermeire. “Daarom maken we actief ruimte voor uitwisseling en gezamenlijk gebed. Maar ook lekker eten of drinken hoort hier onlosmakelijk bij.”

Het Art of Faith Festival in Bornem start op vrijdagavond 3 mei 17.00u en eindigt op zondag 5 mei omstreeks 14.00u. Tickets en info vind je op www.artoffaithfestival.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners