Voetbal

Vincent Kompany zakt met Burnley na één seizoen uit Premier League maar wil niet treuren

Een verslagen Vincent Kompany na de match tegen Tottenham.© AP

Burnley verloor zaterdag met 2-1 bij Tottenham. Daarmee degradeert de club van manager Vincent Kompany uit de Premier League. Kompany weigert elke treurmars: “Morgen terug succesvol zijn”

belga
Bron: BELGA

Het doek is zaterdagnamiddag gevallen voor Burnley in de Premier League. Na een 2-1-nederlaag op bezoek bij Tottenham Hotspur op de 37e en voorlaatste speeldag kunnen de troepen van Vincent Kompany de degradatie niet meer ontlopen.

De Clarets moesten winnen om nog kans te maken op een verlengd verblijf op het Engelse hoogste niveau en kenden ook de beste start. Sander Berge, ex-Racing Genk, zette zich goed door op het middenveld en bediende Jacob Bruun Larsen (25.), ex-RSC Anderlecht, die overhoeks raak trof. Lang konden ze echter niet van de bonus genieten: Arijanet Muric had geen verhaal op de verwoestende uithaal van de opgerukte Pedro Porro (32.). Mickey van de Ven (82.) bezegelde in het slot uiteindelijk het lot van Kompany en co. met een precieze trap in de linkeronderhoek. Manuel Benson en Mike Trésor begonnen allebei op de bezoekende bank. Benson kwam in de 73e minuut tussen de lijnen, Trésor betrad in de 81ste minuut het terrein.

Met nog slechts één speelronde te gaan, kan nummer negentien Burnley met 24 punten het Nottingham Forrest (29 ptn) van Matz Sels en Divock Origi, op de zeventiende plaats de eerste ploeg in veilige haven, niet meer bijhalen.

In een eerste reactie zei Kompany dat hij niet te lang wil blijven stilstaan bij de degradatie. “Ik kan je verzekeren dat morgen de dag is dat we terug succesvol zullen zijn. Morgen is de eerste dag van het nieuwe seizoen voor mij. Vanaf dinsdag leggen we de hand aan de volgende stappen”, stelde Kompany zich vastberaden op.

Kompany staat sinds medio 2022 aan het roer bij Burnley. In zijn eerste seizoen loodste de voormalige verdediger het team meteen terug naar de eerste klasse door op indrukwekkende wijze de titel te pakken in de Championship. De bevestiging bleef deze jaargang evenwel uit, met een directe terugkeer naar het tweede niveau als gevolg.