Restaurants Klein-Willebroek moeten klanten afbellen na zoveelste stroompanne

Een gedeelte van Klein-Willebroek werd maandagnamiddag nog maar eens getroffen door een stroompanne. Een aantal restaurants moest noodgedwongen zijn klanten afbellen.

Ward Bosmans

Aanleiding voor de panne was een zware kortsluiting aan de laagspanningsleidingen op de Antwerpsesteenweg. Omstreeks 17 uur werden de buurtbewoners opgeschrikt door steekvlammen en een dikke zwarte rook die uit het trottoir kwamen (zie video). Een zijde van de Antwerpsesteenweg, de Oostvaartdijk en het Sasplein kwam zonder elektriciteit te zitten.

© rr

De Willebroekse brandweer kwam ter plaatse en ook distributienetbeheerder Eandis stuurde meteen een ploeg. Onder hetzelfde trottoir lag ook een gasleiding wat de omwonenden uiteraard zorgen baarde.

De ploegen van Eandis dienden de exacte plaats van de kortsluiting te lokaliseren. Daarna werd het voetpad open gegraven en kon men met de herstelling beginnen. Om 21.25 uur had iedereen in Klein-Willebroek terug stroom.

Ook gaslek

Toen de technische ploeg ter plaatse kwam werd er ook een klein gaslek vastgesteld. Men vermoedt dat de problemen het gevolg zijn van een beschadiging van de kabel tijdens de wegenwerken van de afgelopen weken. De distributienetwerkbeheerder excuseert zich voor het ongemak en zet alle middelen in om het euvel zo snel mogelijk te verhelpen.

“Grondig beu”

Voor de lokale middenstand was het een zoveelste tegenslag. “Sinds de wegenwerken hier begonnen zijn is het al de zevende keer dat we zonder stroom zitten”, vertelt Annick De Wit van brasserie Zeezicht. “We zijn het grondig beu. We moesten al onze klanten voor vanavond afbellen. We kunnen niet koken en ook de koeling en de verwarming werken niet. Ook gisteren hadden we al heel wat afzeggingen. Door de sneeuw durven de mensen niet over de smalle omleidingsweg langs het kanaal rijden.”

Ook restaurant Da Peppe en buurtwinkel Het Houten Huisje moesten maandag de deuren sluiten door de stroompanne.

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER