© Isosport

0 op 12 tegen STVV: KV Mechelen bijt ook in match zonder inzet in het zand tegen Kanaries

KV Mechelen heeft voor de vierde keer dit seizoen verloren van Sint-Truiden. In een wedstrijd die er niet meer toe doet kwamen de Kakkers op voorsprong via ex-Kanarie Konaté, maar twee doelpunten van Bertaccini leverden een 2-1-eindscore op.

Thomas Franken

KV Mechelen zakte zonder vijf basispionnen naar Stayen af: Coucke, Cobbaut, Bassette en Storm moesten geblesseerd toekijken. Ook Hairemans, tegen Gent nog goed voor een prachtgoal, gaf ziek verstek. Bij Sint-Truiden was de geblesseerde Steuckers de opvallendste afwezige.

Vroege Mechelse voorsprong

Voor geen van beide ploegen stond er nog iets op het spel, maar Malinwa maakte er een zaak van om eindelijk eens te winnen van STVV dit seizoen. De vorige drie confrontaties verloren de Mechelaars telkens van de Limburgers. Sint-Truiden was zo de enige ploeg waartegen KV nog geen punt kon pakken.

Het begon al meteen goed voor de bezoekers. Na twaalf minuten loodste Slimani met een listig doorsteekpassje Konaté door de Truiense buitenspelval. In eerste instantie keurde ref Vermeiren het doelpunt nog af op aanraden van zijn assistent, maar na raadpleging van de VAR-lijn (en een vergrootglas) werd de openingsgoal van de Guineeër toch goedgekeurd: 0-1.

© BELGA

LEES OOK. ONS OORDEEL. Ervaren verdediger maakte lusteloze indruk, Konaté kon zich tonen tegen zijn ex-club

Twee keer Bertaccini

De voorsprong was maar van korte duur. In minuut zeventien ging Koita op wandel in de Mechelse zestien. Walsh, Mukau, Garananga, Bates nóch Foulon konden de vinnige Antwerpenaar afstoppen, Bertaccini bedankte zijn ploegmaat voor het voorbereidende werk met de gelijkmaker. De Waalse Italobelg van de Kanaries zette nog voor rust de scheve situatie helemaal recht voor zijn ploeg. Moederziel alleen gelaten in de zestien kon hij de 2-1 naast Thoelen in doel leggen.

Zonde van de vruchtbare start voor de Maneblussers. Iets voor het halfuur had Slimani nog de 1-2 laten liggen op een voorzetje met gevoel van Pflücke. Thoelen had zijn ploeg ook nog rechtgehouden op een hard schot van Bocat vanuit een scherpe hoek, maar zijn collega aan de overkant deed hetzelfde op een goede poging van Schoofs.

Status quo na rust

KV was in de tweede helft dus op achtervolgen aangewezen. Niet simpel, want STVV bewees niet voor het eerst dat het goed voetbal op de mat kan brengen. Het eerste wapenfeit na rust kwam toch van KV-winger Mrabti, die in één tijd op Suzuki besloot. Concreter werd het doelgevaar niet en het spelbeeld bleef in evenwicht. Koita zette Thoelen nog wel aan het werk, maar trapte te centraal. Mrabti kon aan de overkant Lauberbach niet bedienen. Afstandspogingen van Schoofs en Bertaccini gingen over of naast. Een tweede nederlaag op rij dus voor KV Mechelen in de Europe Play-offs - die al beslist zijn - en een vierde op rij tegen Sint-Truiden.

MEER OVER KV Mechelen