Sport Voetbal

Een stap dichter bij promotie naar eerste klasse: Lommel mag zich opmaken voor barrageduel tegen Kortrijk na 1-2 zege op Deinze

In de Challenger Pro League heeft Lommel de laatste strohalm richting de Jupiler Pro League met beide handen gegrepen. De Limburgers wonnen met 1-2 in de Dakota Arena, nadat de heenwedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel. In een laatste barrageduel wacht nu KV Kortrijk.

Sam Vergauwen

De bezoekers begonnen het sterkst aan de partij en creëerden een hoop kansen. In minuut 41 mochten de bezoekende fans een eerste keer juichen. De Fin Talvitie kwam naar binnen en liet Deinze-doelman Miras aan de grond genageld. 0-1 was meteen de ruststand. Maar Deinze liet zich niet zomaar doen en halfweg de tweede helft was daar de gelijkmaker van Lennart Mertens. 1-1 en alles te herdoen. Tot Lommel zo’n tien minuten voor tijd genadeloos toesloeg. Na een prima voetballende actie kwam de bal voor de voeten van Rosa, die staalhard binnentrapte. 1-2 was meteen ook de eindstand. Lommel is nu nog één duel verwijdert van de Belgische hoogste voetbalklasse. Daarin treffen ze KV Kortrijk.