Het nieuwe masterplan van het Zilvermeer moet in de toekomst voor nog meer toerisme zorgen.© RR

Zilvermeer zet in op meer toerisme met nieuw masterplan: “We willen het domein zowel in de winter als de zomer optimaal benutten”

Mol -

Het Zilvermeer in Mol vierde dit weekend zijn 65ste verjaardag. Met onder meer een afterworkparty, filmavond, opendeurdag en kidsnamiddag mocht het recreatiedomein elke dag op duizenden bezoekers rekenen. Er zijn plannen om de camping te hertekenen, de speeltuin te vernieuwen en meer in te zetten op logeren langs het water.

Stef Geeraerts

Wanneer de zon tevoorschijn komt in Mol zakken veel toeristen af naar het recreatiedomein van het Zilvermeer. Met een zonovergoten weekend kan het domein terugblikken op een feestweekend met duizenden bezoekers. Ook de komende jaren is het de bedoeling om het domein verder op de kaart te zetten.

“We zijn enorm trots op de duizenden lachende gezichten die we het voorbije weekend gezien hebben”, zegt Dorien Hofkens van het Zilvermeer. “Het is fantastisch om te zien hoe iedereen huiswaarts keert met een rugzak vol herinneringen. Met een volgeboekte camping, een strand met zonnekloppers en een evenementenweide gevuld met smaakfestivalgangers mogen we van een succesvol verjaardagsweekend spreken.”

De 65ste verjaardag van het Zilvermeer werd dit weekend door heel wat bezoekers gevierd.© RR

“Het is de bedoeling om langs de waterkant overnachtingsmogelijkheden te voorzien die zowel in de winter als in de zomer gebruikt worden”

Mireille Colson (N-VA)

Gedeputeerde

Ook in de toekomst wil het Zilvermeer zich blijven profileren als toeristische trekpleister. “We willen ook de komende legislaturen blijven investeren in het Zilvermeer. Er is een masterplan opgemaakt om het domein nog aantrekkelijker te maken”, zegt gedeputeerde Mireille Colson (N-VA).

Camping hertekenen

Afhankelijk van wat er de volgende legislaturen beslist wordt, staan er verschillende upgrades van het domein op de planning. “De camping werd volledig hertekend, waardoor er in de toekomst meer toeristische plaatsen bijkomen. Het is de bedoeling om langs de waterkant overnachtingsmogelijkheden te voorzien die zowel in de winter als in de zomer gebruikt worden”, zegt Colson.

“Het is de bedoeling om de speeltuin een andere plaats te geven, zodat er een betere link met het strand en het water is”

Mireille Colson (N-VA)

Gedeputeerde

Het masterplan werd al voorgesteld aan de provincie en alle kampeerders van het Zilvermeer. Met die investering wil het domein het hele jaar inzetten op logementen en de gebouwen verbeteren. Het masterplan gaat verder dan alleen het recreatieve gedeelte. “Het domein zelf krijgt ook een upgrade van water en energie met zonnepanelen en gescheiden afvalwater. We hopen ook een andere invulling te geven aan de Glinstering. Het is de bedoeling om ook de speeltuin een andere plaats te geven, zodat er een betere link met het strand en het water is, maar of die plannen echt uitgevoerd worden, hangt van de volgende bestuursploeg af.”

Wel is het zeker dat het domein volgend jaar een gloednieuwe speeltuin krijgt. “De speeltuin wordt in 2025 gebouwd om de aantrekkingskracht van het strand te verhogen voor de kinderen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Kempen