De Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen met je hele buurt viert.© rr

Gemeente Duffel roept inwoners op om mee te doen met Burendag

Duffel -

Tijdens het weekend van vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei is het weer Burendag in Duffel. Het is de bedoeling dat inwoners het initiatief nemen om dat weekend de mensen van hun straat of buurt bij elkaar te brengen en er een gezellige namiddag of avond van te maken.

De Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen met je hele buurt viert. “Het concept van Burendag is eenvoudig: initiatiefnemers nodigen de mensen uit hun straat of buurt uit om hun stoel buiten te zetten, te gaan samenzitten en het gezellig te maken. We organiseren Burendag om sociaal contact tussen buren te stimuleren”, vertelt schepen voor wijkwerking Lili Stevens (CD&V).  

“Dat hoeft niet meer te zijn dan samen te zitten, te kletsen, verhalen te vertellen,... op een zachte lentenamiddag of -avond. Gewoon even de tijd maken om buren beter te leren kennen. En daar mag natuurlijk een hapje en een drankje bij.” De eerste 30 buurten die zich inschrijven, krijgen een gratis geschenkmand van Recht van ’t Veld. “In zo’n mand zitten lokale gezonde hapjes en drankjes die je met de buren kan delen tijdens je burendag.”

Neem je deel met je straat? Laat je buren dan weten waar en wanneer ze verwacht worden. Via de bekendmakingsaffiche en uitnodigingen die gemeente Duffel beschikbaar stelt kan je het de hele buurt laten weten.” Promomateriaal kan ook aangevraagd worden door een mail te sturen naar vrijetijd@duffel.be met de aantallen.

Inschrijven kan nog tot en met maandag 20 mei via www.duffel.be/burendag. (HB)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners