Luister naar

Ingezonden brief: Een tweede nationale taal voor Arabieren is niet wenselijk

Nieuws
Hans Schilder Sint Nicolaasga
zaterdag 21 juli 2018 om 03:00

Naar aanleiding van het bericht over de ‘natiestaatwet’ in Israël (over onder andere symbolische vastlegging van de Hebreeuwse taal) wil ik het volgende zeggen. In Nederland verlangen we van mensen met een migratieachtergrond snelle aanpassing, zoals het leren van Nederlands. Van vreemdelingen die als mede-Israëliet in Israël wonen, mag hetzelfde worden verwacht; niet dat ze een deel van het land voor zichzelf willen en Arabisch als ‘tweede nationale taal’, noch een deel van Jeruzalem als ‘hun hoofdstad’. We zouden Nederlanders met een migratieachtergrond, Marokkanen en Turken, ook niet toestaan dat Utrecht en Noord-Holland worden geclaimd als eigen staat met Amsterdam-Oost als hoofdstad.

De krant citeerde Hanna Luden, directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël. Ik heb in Israël eens gevraagd hoe wij als christenen die voor Israël zijn, moeten reageren op relativerende tot kritische geluiden van Joden in Nederland. Ik had een lang antwoord verwacht maar hoorde één zin: ‘Ach, die zijn nog onder de verdrukking’; spreken en handelen niet met de vrijheid van Joden die al terugkeerden naar Israël, de staat mee opbouwen en daar in Gods belofte leven.’ <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Mosab Hassan Yousef, een ex-Hamas strijder die nu christen is. 'Ik ben de zoon van de oprichter van Hamas - opgevoed en opgeleid met als doel om Israël te vernietigen. Ik ben tot een keerpunt gekomen en heb Joden van harte lief.

Er zijn hoopvolle voorbeelden in Israël en Gaza: mensen met een trauma die elkaar willen liefhebben

David Verboom begrijpt steeds minder van wat er in Israël gebeurt. Maar een messiasbelijdende voorganger in Israël en een ex-Hamas strijder uit Gaza geven hem hoop.

column wim dekker

Waarom het mijn moeder niet lukt om over God te zwijgen als het leven haar verwondert

' Hoe vaak in het leven realiseer je je niet dat het een wonder is dat je nog leeft' , schrijft Wim Dekker. 'Dat je in deze baan terecht gekomen bent, dat je deze mensen bent tegen gekomen?'

Een demonstrant houdt de wacht op een van de barricades bij het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam. Pro-Palestijnse betogers hebben de nacht van dinsdag op woensdag doorgebracht achter door hen opgeworpen barricades op het terrein.

Universiteit, wees terughoudend met je mening. Juist dát is goed voor de vrijheid van meningsuiting

Pas op met een 'officieel standpunt' van de universiteit over de Gaza-oorlog, waarschuwt Jan Bouwens nu demonstranten daar bij de leiding van de universiteiten om vragen.

Afbeelding

Het gaat bij de komende verkiezingen om Europa zonder of onder God? Dat is te simpel gezegd

Wie niet op een christelijke stemt bij de verkiezingen voor het Europees Parlement, kiest voor een Europa zonder God, lijkt René de Reuver te zeggen. Was het maar zo simpel, zegt Arie de Pater.

Net als in België en Denemarken kunnen we toewerken naar één centrale ingang voor overheidswebsites.

Als de overheid bij digitalisering de regie neemt, valt er veel vertrouwen terug te winnen

De overheid heeft een slechte reputatie als het gaat om digitalisering. Toch kan de juiste inzet van ICT het vertrouwen bij burgers en ondernemers (deels) herstellen.

Afbeelding

Wanneer krijg je eigenlijk een moreel kompas en weet je of je aan de goede kant van de streep staat?

Charlotte Goulmy was ongeveer zestien toen ze een column van Renate Rubinstein las over hoe moraal zich ontwikkelt. 'Haar woorden maakten grote indruk op me want ik was, ook toen al, bang om fout te zijn.'