Leuvenaar aangehouden voor gewapende overvallen op studenten

Een 36-jarige Leuvenaar is aangehouden omdat hij donderdagnacht minstens twee gewapende overvallen heeft gepleegd op studentes in Leuven.

tg

Rond 3 uur donderdagnacht sprak hij een meisje en haar vriend aan op de hoek van de Brusselsestraat en de Fonteinstraat in Leuven. Hij bedreigde het meisje met twee messen die hij plaatste ter hoogte van haar slapen. De 18-jarige studente moest de inhoud van haar handtas, cash geld, haar smartphone en autosleutels, afgeven aan de overvaller. Het meisje kon aan de politie een goede beschrijving geven van de dader.

Een halfuur later werd een 19-jarige studente langs achter aangevallen op de hoek van de Tervuursestraat en de Monseigneur Van Waeyenberghlaan. Een man gaf de studente enkele slagen op het achterhoofd, trok haar de grond op en stampte enkele keren tegen haar hoofd. De overvaller ging ervandoor met de handtas van het slachtoffer.

Een getuige zag de overvaller een appartementsgebouw in de Van Waeyenberghlaan binnen gaan. De politie deed daar een huiszoeking op heterdaad en trof de verdachte aan in bed. De dertiger verkeerde onder invloed. In zijn appartement werd onder andere de gestolen handtas van het tweede slachtoffer en de gsm van het eerste slachtoffer teruggevonden.

De verdachte is door de onderzoeksrechter aangehouden. De lokale onderzoeksdienst van PZ Leuven onderzoekt de zaak en bekijkt nu of de man ook in verband kan gebracht worden met andere gelijkaardige feiten in de studentenstad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen