© bfm

Chauffeur wordt onwel en knalt met schoolbus tegen minstens tien auto’s

In de Kartuizersvest werd donderdag de chauffeur van een schoolbus onwel en verloor hij de controle over het stuur. Hij knalde tegen een rij geparkeerde auto’s. Er zaten geen kinderen in de bus op het moment van het ongeval. De man werd naar het ziekenhuis afgevoerd.

Ludwig van gelder, britt peeters

In de Frederick Peltzstraat, vlakbij de Turkse supermarkt, verloor de chauffeur van de schoolbus de controle over zijn stuur. De man reed de smalle Kartuizersvest in, waar hij langs een tiental auto’s schuurde. Zwaar gekraste zijdeuren en afgerukte spiegels waren het gevolg. “De chauffeur was onderweg om kinderen op te halen. Tijdens zijn rit is hij onwel geworden”, zegt politiewoordvoerster Magalie Derboven.

“Aan het einde van zijn rit botste de bus op een auto die klaar stond om een parkeerplaats in te rijden. De bus kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de etalage van een winkel.”

De Kartuizersvest ligt in hartje Lier, de hinder was dus aanzienlijk. “Omliggende straten waren tijdelijk afgesloten en ook de brandweer moest ter plaatse komen. De hinder heeft in totaal een tweetal uur geduurd”, klinkt het.

“Ik heb de bus tegen hoge snelheid voorbij zien vliegen”, zegt een getuige die aan het winkelen was in de Kartuizersvest. “De bestuurder had in de Frederick Peltzstraat, nog voor de bocht, al enkele auto’s geschampt, waaronder de wagen van een rolstoelpatiënt. We mogen blij zijn dat dit niet vlak na schooltijd is gebeurd. De bus was leeg en gelukkig werden er geen fietsers meegesleurd.”

Afgevoerd naar ziekenhuis

Ook Bernadette Marivoet, uitbaatster van café De Plezante Hoek, was getuige van het ongeval. “Ik stond achterin het café toen ik plots het hevig geluid van schurend ijzer hoorde. De klanten riepen en we zijn naar buiten gelopen. Het busje was toen al tegen een andere auto gevlogen. De bestuurder van die auto, een oudere dame, stond volledig geklemd tussen de schoolbus en een geparkeerde wagen. Een andere omstaander en ikzelf hebben haar uit de wagen moeten bevrijden.”

Een van de beschadigde geparkeerde auto’s is die van tv-figuur Adriaan Van den Hoof. “Een gloednieuwe auto, maar zwaar toegetakeld”, zegt Bernadette.

De schoolbus heeft heel wat schade berokkend aan de geparkeerde auto’s. “Bovendien is er ook schade aan de etalage van de winkel en de schoolbus zelf”, zegt Derboven. “De medische dienst heeft de chauffeur van de schoolbus overgebracht naar het ziekenhuis.”