Live voetbal

27/04Einde

Jupiler Pro League > Play-offs > Conference League play-offs / Speeldag 6

KV Mechelen - OH Leuven

3 - 0
Rob Schoofs47'Norman Bassette58'Kerim Mrabti90'+2'

47' Doelpunt

1-0 Rob Schoofs
Assist: Nikola Storm

58' Doelpunt

2-0 Norman Bassette
Assist: Rob Schoofs

65' Wissel

in: Bilal Bafdili
out: Nikola Storm

66' Wissel

in: Mory Konaté
out: Geoffry Hairemans

70' Geel

Kerim Mrabti

90'+2' Doelpunt

3-0 Kerim Mrabti

90'+4' Wissel

in: Patrick Pflücke
out: Norman Bassette
in: Lion Lauberbach
out: Rob Schoofs
in: Jannes Van Hecke
out: Kerim Mrabti

62' Wissel

in: Jonatan Braut Brunes
out: Mathieu Maertens

62' Wissel

in: Nachon Nsingi
out: Hamza Mendyl

75' Geel

Jón Dagur Thorsteinsson

81' Wissel

in: Joren Dom
out: Richie Sagrado

81' Wissel

in: Kento Misao
out: Siebe Schrijvers

90'+2' Wissel

in: Suphanat Mueanta
out: Jón Dagur Thorsteinsson
Start wedstrijd 16:01 Plaats Mechelen Stadion AFAS Stadion Toeschouwers 9 133 Scheidsrechter Bram Van Driessche

Met dank aan een pareltje van Rob Schoofs: KV Mechelen herstelt zich na één op zes met ruime zege tegen OH Leuven

Met dank aan een pareltje van Rob Schoofs: KV Mechelen herstelt zich na één op zes met ruime zege tegen OH Leuven

Foto: Isosport

Is er nog hoop voor KV Mechelen in de Europe play-offs? Met een makkelijke 3-0 zege tegen OH Leuven nadert het voorlopig weer tot op drie punten van AA Gent, dat vanavond Westerlo treft. Terwijl de Leuvenaars hun coach Oscar Garcia, die ziek thuis bleef, moesten missen, had ook Malinwa het lastig in de eerste helft. Na de pauze rolde het alsnog vlot over OHL.

Bij KV Mechelen geen Coucke op het wedstrijdblad. De doelman heeft een blessure, Thoelen nam zijn plek in onder de lat. Ook Cobbaut was niet fit geraakt, waardoor coach Hasi zijn driemansdefensie achterwege moest laten. Walsh kwam in de ploeg als rechtsachter in een 4-3-3. Pflücke moest plaats ruimen voor Storm.

De eerste kans was voor OH Leuven, waar Manel Exposito hoofdcoach voor één dag was. Alle OHL-spelers kwamen trouwens op met ‘Stay Strong Nathan’ op het shirt, verwijzend naar spits Opoku die met een dubbele beenbreuk zit. Maziz, die de plaats innam van Brunes, stuurde Banzuzi diep. Die laatste mikte een kleine meter naast. Even later kwam een nog grotere mogelijkheid voor KV Mechelen. Russo struikelde over zijn eigen voeten en Storm kon op doel af hollen, maar richtte zijn schot slecht. Aan de overkant probeerde Schrijvers het van ver, maar hij besloot over. Iets voor het halfuur deed ook Maziz een poging van buiten de zestien, maar ook hij mikte niet binnen het kader.

Op en neer golven deed de wedstrijd wel, maar echt gevaarlijk werd het toch zelden in de eerste helft. Het voetbal was meestal behoorlijk slordig. Storm legde kort voor de rust nog wel eens aan vanop links, maar zijn overhoeks schot ging naast.

Trekfout

Meteen na de pauze brak Schoofs de wedstrijd open. Met een heerlijke trap vanop meer dan twintig meter bezorgde de kapitein KV Mechelen een 1-0 voorsprong. Het doelpunt gaf Malinwa een boost en het ging op slag veel beter voetballen. Toen OHL-verdediger Russo al voor de tweede keer domweg onder de bal door ging, kon de thuisploeg er verdiend 2-0 van maken. Op aangeven van Mrabti kon Bassette alleen op doel af en daar legde hij de bal koeltjes naast doelman Leysen. Ei zo na maakte Schoofs er meteen 3-0 van, maar dat kon Leysen met een beenveeg nog verhinderen.

Met dank aan een pareltje van Rob Schoofs: KV Mechelen herstelt zich na één op zes met ruime zege tegen OH Leuven
Foto: Isosport

OHL was even nergens meer, al leek de pas ingevallen Brunes wel uit het niets de aansluitingstreffer te maken. Er werd echter afgevlagd voor buitenspel. Daarna was het weer aan Mechelen, waar Mrabti voorlangs trapte. De Leuvenaars probeerden het evenwicht toch wat te herstellen en dat leidde tot twee pogingen van Thorsteinsson, die allebei naast gingen. Tot een Leuvens doelpunt kwam het niet meer. Het gevaar zat opnieuw aan de overkant. Toen Banzuzi een trekfout op Bassette beging, kwam de bal op de stip. Mrabti trapte ongelukkig op Leysen, maar er liep een Leuvenaar te snel de zestien in en de strafschop moest opnieuw genomen worden. Mrabti legde de 3-0 eindstand in de rechterhoek.

Doelpunten: 47’ Schoofs (Storm) 1-0, 58’ Bassette 2-0, 90’ Mbrati (strafschop) 3-0

Gele kaarten: 70’ Mrabti, 75’ Thorsteinsson

KV Mechelen: Thoelen, Garananga, Bates, Walsh, Mukau, Schoofs (94’ Lauberbach), Foulon, Storm (65’ Konaté), Hairemans (65’ Bafdili), Mrabti (94’ Van Hecke), Bassette (94’ Pflücke)

OHL: Leysen, Schingtienne, Russo, Akimoto, Sagrado (81’ Dom), Mendyl (62’ Nsingi), Schrijvers (81’ Misao), Banzuzi, Thorsteinsson (93’ Mueanta), Maziz, Maertens (62’ Brunes)

Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Corrigeer