Grote zoekactie naar vermiste 6-jarige in Duitsland vruchteloos

Nieuws
Een grootschalige zoektocht in het noorden van Duitsland naar de vermiste 6-jarige Arian heeft na vijf dagen nog niets opgeleverd. Een nieuwe strategie, waarbij tweehonderd militairen zo geruisloos mogelijk naar het kind zochten, heeft ook niet geholpen.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 10:18
Afbeelding
beeld anp

Arian liep maandagavond weg uit het huis van zijn ouders in de plaats Elm. Op beveiligingsbeelden is te zien hoe hij naar een nabijgelegen bos rende. Er zijn verschillende strategieën geprobeerd om de jongen op te sporen. Daar waren honderden mensen bij betrokken.

De afgelopen nacht werd na advies van een deskundige een stille zoektocht gehouden. Arian is autistisch en reageert niet als hij wordt aangesproken. De tweehonderd militairen gingen met nachtkijkers in kleine groepjes naar de jongen op zoek. ‘Helaas heeft de nacht geen vooruitgang opgeleverd’, meldde de politie de volgende ochtend.

Honderden militairen ingezet

Eerdere pogingen hielpen ook niet. Er werd vuurwerk afgestoken, in de hoop dat Arian zou komen kijken omdat hij vuurwerk mooi vindt. Ook werden snoepjes en ballonnen aan de bomen rond zijn ouderlijk huis gehangen. Honderden vrijwilligers hebben het gebied dagenlang doorzocht, en de krijgsmacht heeft 450 militairen gestuurd.

Deze zaterdag wordt verder gezocht rond de rivier Oste. Politieduikers hadden daar eerder deze week ook al onderzoek gedaan. Er zijn ook drones en een helikopter ingezet en zelfs een gevechtsvliegtuig dat met een warmtebeeldcamera luchtfoto’s maakte.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Britse centrale bank houdt rente opnieuw onveranderd

De Bank of England heeft het belangrijkste rentetarief in het Verenigd Koninkrijk opnieuw onveranderd gelaten op 5,25 procent. De Britse centrale bank hield de rente daarmee voor de zesde keer op rij op het hoogste niveau sinds februari 2008.

Afbeelding

Israël valt opnieuw kantoor van nieuwszender Al Jazeera binnen

De Israëlische autoriteiten zijn een kantoor van de Arabische nieuwszender Al Jazeera in Nazareth binnengevallen. 'We zullen niet toelaten dat de spreekbuis van Hamas uitzendt vanuit Israël', schrijft de minister van Communicatie, Shlomo Karhi, op X.

Afbeelding

Universiteit Utrecht inventariseert schade aan bezet gebouw

Nu er geen demonstranten meer zitten in een gebouw van de Universiteit Utrecht dat woensdag was bezet, bekijkt de universiteit of de betogers binnen beschadigingen hebben aangericht. Die schade wordt in de komende dagen geïnventariseerd.

Afbeelding

36 aanhoudingen bij protesten Amsterdam, 5 agenten gewond

Bij de pro-Palestijnse protesten op en in de buurt van het Binnengasthuisterrein in Amsterdam zijn sinds woensdag 36 betogers aangehouden. Dat zegt de Amsterdamse korpschef Frank Paauw in het programma Sven op 1 op NPO Radio 1.

Afbeelding

Tesla versnelt banenreductie in China, zeggen bronnen

De Amerikaanse producent van elektrische auto's Tesla versnelt de banenreductie in China. Deze week is het bedrijf begonnen met het ontslaan van klantenservicemedewerkers, ingenieurs, productiemedewerkers en logistiekmedewerkers, volgens bronnen die met persbureau Bloomberg spr..

Afbeelding

Partijleiders roepen demonstranten op te stoppen met geweld

Partijleiders Rob Jetten (D66) en Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) roepen op X demonstranten op te stoppen met vernielingen en geweld. Ze snappen dat de demonstranten opkomen voor de Gazanen, maar dat moeten ze met woorden doen en niet met geweld.