© eva

Jubileum  

Academie Voeren-Riemst sluit viering 50ste verjaardag af met Stan van Samang

Riemst -

Woensdag 8 mei sloot de Academie Voeren-Riemst het jubileumjaar naar aanleiding van haar vijftigste verjaardag af met de Nacht van de Academie in ’t Paenhuys in Riemst met activiteiten, een officieel intermezzo, een concert van oud-leerlingen en Stan Van Samang.

Eddy Vandoren

Voor een eivol ontmoetingscentrum schetste directeur Conrad Onclin de bescheiden start van de Rijksmuziekacademie in Voeren en de latere succesvolle groei toen Riemst meestapte in het verhaal. Hij dankte de vele leerkrachten en medewerkers: “Dankzij uw inzet hebben honderden kinderen, jongeren en volwassenen uit Voeren, Riemst en de bredere regio, zelfs over de grenzen heen, toegang gekregen tot goed onderbouwd, kwaliteitsvol kunstonderwijs.”

Peter Vanaken, voorzitter van de raad van bestuur, blikte vooruit naar de toekomst waarin niets onverlet gelaten wordt om het succes te bestendigen. Dat de Academie niet alleen een culturele maar ook sociale hoogvlieger is, werd duidelijk toen directeur Onclin de integrale opbrengst van een Jota-concert en van een kunstveiling overhandigde aan de vertegenwoordigers van de Voedselbank Riemst en de vzw Helpende Handen Riemst. Ze ontvingen respectievelijk een cheque van 2.118 euro en 1.503 euro. Eind 2023 had de academie ook al 3.200 euro bijeengesprokkeld voor De Warmste Week.

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer