Webcambeelden op de top van de Stelvio. Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw.

Moet Stelvio door overvloedige sneeuwval uit Giro-parcours worden geschrapt? Italiaanse media vrezen dat organisatie geen andere keuze heeft

Wordt de zestiende etappe van de Giro nu al onthoofd? In Italië circuleren er geruchten dat de mytische Stelvio uit het parcours wordt geschrapt. De beklimming is volledig ondergesneeuwd en dat probleem zou in de korte periode die rest niet meer opgelost kunnen raken.

Maxime Caeyman

Het is al even ‘talk of the town’ in de Giro: lukt het de organisatie om de Passo dello Stelvio sneeuwvrij te krijgen tegen 21 mei? Als we de RAI mogen geloven, zal de organisatie niets anders kunnen doen dan de beklimming uit het parcours te halen. Het wegenbureau en lawinebureau zouden al een negatief beeld hebben uitgebracht en wie naar webcambeelden van de Stelvio surft, begrijpt waarom. De beklimming, waarvan de top zich op 2758 meter hoogte bevindt, is volledig ondergesneeuwd. De wegen sneeuwvrij krijgen is één ding, door de hoge temperaturen gecombineerd met de grote hoeveelheid sneeuw is er volgens de RAI ook kans op lawines.

(Lees verder onder de foto)

https://pirovano.it/en/webcam-stelvio/

De organisatie heeft naar verluidt nog geen beslissing gemaakt, maar de kans lijkt klein dat de etappe zoals voorzien kan doorgaan.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer