dEUS heeft nieuwe gitarist beet

© Alessandra Ruyten

De onvervangbaar gewaande Mauro Pawlowski heeft een vervanger: ­Bruno De Groote (44, rechts boven op foto) is de nieuwe gitarist van dEUS. Een wit konijn, want De Groote werd eigenlijk niet tot de kanshebbers gerekend. Iets waar frontman Tom Barman (46) anders over besliste.

dvg

De Groote, vooral bekend als jazz- en blues­gitarist, verdiende zijn strepen bij Raymond Van het Groenewoud en Axelle Red. dEUS wordt zijn eerste stap in de rock­scène, en onmiddellijk een grote. “Ik heb geen behoefte om dingen te doen die ik al kan. Ik vind het net fijn in nieuw territo­rium terecht te komen. Oké, ik heb nooit de heavy rockbands gedaan, maar dEUS is meer dan dat”, vertelt De Groote in Knack Focus.

Hij beseft dat hij vergeleken zal worden met de geliefde Pawlow­ski. “Het is niet dankbaar om in zijn voetsporen te treden. Mauro heeft het super gedaan, en je kan hem niet kopiëren. Bovendien kan ik niet tippen aan zijn kapsel.”

De Groote is al de vierde gitarist van dEUS. “Ik ken Bruno al sinds de jaren negentig”, zegt Barman in Knack. “Het klikte altijd al tussen ons. Bij zijn ­auditie gebeurde er iets, net als destijds bij Mauro. Bruno is geen ­usual suspect, neen. Hij bleef altijd wat onder de radar. Maar je zal merken dat dat érg onterecht was.”

Nu dEUS weer voltallig is, wil ’s lands grootste band deze zomer enkele festivals spelen. “Daarna kunnen we aan een nieuwe plaat werken”, zegt Barman. “Bedoeling is om die volgende winter op te nemen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen