maandag 21 januari 2019 - FC Limburg
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

3B BILZEN-WALTWILDER - BETEKOM 0-3

Thuisploeg in nauwe schoentjes

Als er één iets duidelijk is na de wedstrijd tegen Betekom, is dat Bilzen-Waltwilder tot de laatste speeldag zal moeten knokken voor het behoud. Coach Canale was niet mals voor zijn kern.

 Tom Palmaers

fclimburg Bilzen-Waltwilder - Betekom (TP). Het Belang van Limburg

Het kunstgrasveld was herschapen in een ijspiste maar Canale wilde dat niet als excuus inroepen. “Ik zoek geen uitvluchten. De staat van het veld is hetzelfde voor iedereen.” Nog voor het verstrijken van de eerste minuut lag de bal al in de netten. Canale ontbrandde in een Italiaanse furie. “Vorige week in Wellen gebeurde precies hetzelfde maar toen kwamen we nog met de schrik vrij. Ik had de jongens nog zo gewaarschuwd. Dan zakt de moed je in de schoenen.” Over de gemiste kansen? “We zijn een voetballend team maar we moeten meer in de bal komen en meer lopen zonder bal. Onze buitenspelers kropen veel te veel naar binnen en lieten onze drie middenvelders in de steek. Ik heb El Ghoulbzouri nog ingebracht maar hij voetbalde vooral op onze eigen helft. Heel cruciaal was dat de tweede bal nooit voor ons was. Als we dan mogelijkheden hadden, ontbrak er rust aan de bal”, sluit Canale af. (matr)

 Tom Palmaers

 

BILZEN-WALTWILDER: Dengis, Weerts, Schoubs, Theunissen, Lacroix, Zejnilovic (56’ El Ghoulbzouri), Swijngedouw, Van Melick (66’ Mayala), Ubachs (72’ K. Appermont), Godard, Heleven.

BETEKOM: De Jonge, Wosky, Pelgrims, Thys, Luyten, Boogaerts, Poukens (53’ Fariat), De Winter, Keita, Puttevils (67’ Vandewalle), Van Loock (84’ Carrez).

DOELPUNTEN: 1’ De Winter 0-1, 51’ Wosky 0-2, 83’ Van Loock 0-3.

GELE KAARTEN: Godard, Schoubs.

SCHEIDSRECHTER: Sbaghi. 

TOESCHOUWERS: 200. (matr)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws