Besnik Hasi: “Het is spannend welke nieuwe uitdaging mijn pad zal kruisen. Ik zie wel wat er op mij afkomt. Eerst nog twee weken focussen op Mechelen.”© Isosport

Hasi en KV Mechelen willen ondanks 0 op 6 nog wat maken van competitieslot: “Spelers beseffen dat de nieuwe trainer meekijkt”

Na nederlagen tegen AA Gent (2-4) en STVV (2-1) trekt KV Mechelen zaterdagavond naar Westerlo. En hoewel de negende speeldag in de Europe Play-offs er niet meer toe doet, gaan Besnik Hasi en zijn Kakkers zich smijten in hun laatste uitmatch. “Westerlo heeft namelijk een eitje met ons te pellen”, waarschuwt de Kosovaarse Belg.

Diederik Geypen

Malinwa miste vorige week op Stayen vijf basispionnen. Ook in ’t Kuipje kan Hasi niet op al zijn sleutelpionnen rekenen. “Cobbaut ontbreekt. Hij was deze week ziek”, liet de Mechelen-trainer vrijdagmiddag weten. “Coucke hervatte de trainingen, maar ondervond wat reactie. Bates is twijfelachtig. Hij liep spierschade op. We zullen moeten bekijken hoe zijn lichaam herstelt.” Goed nieuws is er over Hairemans en Storm. Zijn trainden de voorbije dagen grotendeels met de groep en zijn inzetbaar.

Geen uitgebluste spelers

Voor het eerst sinds hij bij KV aan de slag ging, verloor Hasi twee wedstrijden op een rij. “En al staat er niets meer op het spel, leuk is dat niet. Als sportman wil je winnen”, aldus Hasi. “Dat merk ik ook op training. In de kleine wedstrijdjes stel ik vast dat mijn spelers nog steeds competitief blijven.”

“Ze laten zeker geen uitgebluste indruk na, ook al zijn er sommige jongens die met vraagtekens zitten over hun toekomst. Anderen beseffen dan weer dat ze zich voor de volle honderd procent moeten smijten, omdat mijn opvolger ongetwijfeld meekijkt.” Over zijn eigen toekomst kon Hasi overigens nog steeds weinig kwijt. “Het is spannend welke nieuwe uitdaging mijn pad zal kruisen. Ik zie wel wat er op mij afkomt. Eerst nog twee weken focussen op Mechelen.”

KV trekt zaterdagavond naar Westerlo. “Dat nog een eitje met ons te pellen heeft”, waarschuwt Hasi. “Twee keer verloren ze met 3-2, nadat ze telkens met 2-0 op voorsprong waren gekomen. Bovendien kon Westerlo in deze play-offs nog niet winnen. Ook dat is voor hen een drijfveer om met een positieve noot af te sluiten.”

Kampioen met Anderlecht

Toch hoopt Hasi daar met zijn ploeg een stokje voor te steken zodat hij zondag met een nieuwe driepunter op zak in de zetel kan ploffen en kan genieten van dé match waar iedereen naar uitkijkt: Anderlecht-Club Brugge. “Ik kijk altijd, maar als je zelf wint, is het leuker. (lacht)

Exact tien jaar geleden werd Hasi kampioen met paars-wit. “Ik weet hoe het eraan toegaat, met de druk in zo’n kampioenenmatch. Als Anderlecht thuis speelt en moet winnen, dan doet het dat meestal.”

“Ook de ambiance in het stadion is fel verbeterd. Vroeger zaten de sfeermakers achter de goal. Nu precies overal. Dat verhoogt de druk op de tegenstander. Daarnaast ben ik benieuwd hoe Club, zonder Thiago, zal reageren na de dubbele tik die het kreeg tegen Fiorentina en Union. Volgens mij is Anderlecht licht in het voordeel.”

Tien jaar geleden werd Hasi kampioen met paars-wit. “Ik weet hoe het eraan toegaat, met de druk in zo’n kampioenenmatch. Als Anderlecht thuis speelt en moet winnen, dan doet het dat meestal.”© Dick Demey

MEER OVER KV Mechelen