Keert Geert Van Laer terug in de politiek bij de Partij van de Burgers? Het blijkt een grapje van de Klasseslagers.© rr

Nieuwe Partij van de Burgers blijkt ludieke actie Klasseslagers

Zandhoven -

Keert Geert Van Laer van slagerij Het Vleesgegroet terug naar de politiek? Even leek het erop met een opvallende affiche waarin hij samen met andere leden van de Partij van de Burgers naar uw stem hengelt. Maar het blijkt eerder om de Partij van de (Ham)burgers te gaan, want het is een ludieke stunt van De Klasseslagers.

Klasseslagers is een samenwerking van slagers die zich profileren met premium kwaliteitsvlees en ambachtelijke vleesproducten. Dat Geert Van Laer ineens op een verkiezingsaffiche stond, zag er niet eens zo gek uit. Hij was tien jaar een van de boegbeelden van de N-VA afdeling Zandhoven, en het grote stemmenkanon.

In 2017 ging hij als onafhankelijke zetelen in de gemeenteraad om een draagvlak te zoeken voor een nieuwe, neutrale lokale partij tegen de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Maar toen kwam de overname van versslagerij De Schutter-De Cat op zijn pad en richtte hij zich volledig op de uitbouw van zijn slagerij Het Vleesgegroet in Zandhoven. Misschien dat hij met de Partij van de Burgers toch enkele burgers op het verkeerde been heeft gezet, maar het blijkt dus een ludieke actie van De Klasseslagers. Een partij met de baseline ‘Specialist in vers BBQ-vlees’ zou ook wat gek zijn. 

(kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners