De verkeersborden die van de Kameinestraat een woonerf maken, kunnen nu definitief blijven staan.© Stad Geel

Definitief statuut als woonerf voor Kameinestraatje

Geel -

De kleine Kameinestraat, die tussen de Markt en Havermarkt begint, krijgt definitief het statuut van woonerf. Die maatregel is mee een gevolg van de aanleg van de proeftuin op de Havermarkt, waardoor dit plein meer functies krijgt dan alleen een parkeerzone.

De Kameinestraat start aan de toren van de Sint-Amandskerk en loopt naast de Havermarkt door in de richting van Waaiburg. Op 1 april verschenen er in het straatje verkeersborden die aangeven dat het om een woonerf gaat, maar pas een maand later is dat statuut definitief. Dat betekent dat er een snelheidsregime van 20 kilometer per uur geldt en voetgangers er in feite voorrang hebben op de rest.

De aanleg van de proeftuin op de Havermarkt is klaar, nu krijgt het groen enkele maanden de tijd om te groeien.© Stad Geel

De aanpassing is verbonden met de aanleg van een proeftuin, die intussen ook is afgerond. Daarbij is een deel van de Havermarkt aan de kant van de Kemeinestraat onthard en is er extra groen aangeplant.

“De proeftuin wil jou laten ervaren wat de Havermarkt allemaal kan bieden”, stelt het stadsbestuur van Geel. “Momenteel heeft het plein één functie: parkeerruimte bieden voor auto’s. Die functie moet behouden blijven, maar daarnaast zijn er nog zo veel andere mogelijkheden. De Havermarkt wordt een plaats waar je elkaar kunt ontmoeten, waar kinderen veilig kunnen spelen, waar ook voldoende fietsenstallingen zijn en waar het koeler aanvoelt op een hete zomerdag. En dat allemaal op een en hetzelfde plein.” (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners