Direct naar artikelinhoud
Nieuws

17-jarige even in levensgevaar na steekpartij bij feestje op Antwerpse Meir

Illustratiebeeld.Beeld Tessa Kraan

De hulpdiensten werden zaterdagnacht opgeroepen voor een steekpartij op de Meir in Antwerpen. Een 17-jarige jongen liep enkele steekwonden in de rug op. De daders sloegen op de vlucht.

Het incident gebeurde om 1 uur. “Ik was naar huis aan het wandelen toen ik plots een ambulance en een politiecombi de Meir zag oprijden”, vertelt een getuige. “Ze stopten aan het Kruidvat, waar een jongen op de bank zat met rond hem een aantal mensen. Toen ze vroegen wat er gebeurd was, liet de jongen de steekwonden zien op zijn rug. Andere betrokken waren weggelopen, een zijstraatje in. De daders die op de vlucht zijn geslagen, waren jongens en meisjes. Het leek wel of ze er ook nog plezier in hadden.”

Feestje

Politiewoordvoerster Kim Bastiaens bevestigt de steekpartij. “Een groepje jongeren hield rond 1 uur een feestje op de Meir. Daarbij zou ook een jongen aanwezig geweest zijn die niet gewenst was. Er is een ruzie ontstaan, waarbij een 17-jarige jongen enkele steekwonden heeft opgelopen. Het slachtoffer werd in levensgevaar overgebracht naar ziekenhuis ZNA Cadix.”

Er zijn ondertussen al enkele mensen verhoord, maar het is voorlopig nog niet duidelijk of daders al opgepakt zijn. Intussen is het slachtoffer niet langer in levensgevaar.