Fietsster rijdt Hannelore (5) omver en vlucht, kleuter heeft dubbele beenbreuk: “Ze fietste als een gek op het voetpad”

© Jan Van der Perre

Een fietsster heeft Hannelore (5) afgelopen vrijdag omvergereden op het voetpad, onderweg naar Disney On Ice in de Lotto Arena. De kleuter houdt er een dubbele beenbreuk aan over. Haar ouders zijn verontwaardigd. “De fietsster is gewoon doorgereden.” De familie zoekt getuigen om de vrouw te kunnen identificeren.

Andreas Rotty

“Tv! Tv! Tv!” Hannelore weet tenminste al terug wat ze wil. En de bediening om haar ziekenhuisbed in alle mogelijke plooien en hoogtes te positioneren, vindt ze best wel leuk. Ook met mama Kirsten tussen een van die plooien. Maar rondhollen zal lang niet kunnen. Ze is ongeveer anderhalf uur wakker na haar operatie van een dubbele beenbreuk, zowel het scheen- als kuitbeen mochten eraan geloven.

Hannelore was met de moeder van haar pluspapa en haar neef Nand (9) op weg naar de kindershow Disney On Ice in de Lotto Arena. Een vrijdagavond met veel moois in het verschiet. “Het was een verrassing, ze wisten allebei nog van niets”, vertelt pluspapa Joris Van Camp (36). “Vlak voor de Lotto Arena waren ze op het voetpad aan het wandelen, samen met een hele hoop ander volk. Dan is er plots een fietsster op haar geknald. Die fietste daar als een gek, op het voetpad en tegen de richting in. Iemand heeft haar daar nog even vastgehouden. Maar de fietsster is kunnen ontsnappen gewoon doorgereden.” Dat zou betekenen dat die fietsster heel bewust vluchtmisdrijf heeft gepleegd.

Klacht ingediend

De persoon die de fietsster even heeft vastgehouden, heeft zich al gemeld. Maar de familie wil nog meer getuigen verzamelen en er zo achter komen wie die dame op de fiets was. Ze hebben al oproepen gedaan in die richting op sociale media. “Ik wil ook weten waarom”, vertelt mama Kirsten Van Damme. “Ik kan nog snappen dat je vergeet uit te kijken en iemand per ongeluk aanrijdt. Maar niet dat je daarna zomaar verder rijdt zonder te weten hoe het met het kind gaat. Dan moet ze toch gedacht hebben dat ze veel meer mag dan een ander?” Er is alvast klacht ingediend en de politie gaat camerabeelden onderzoeken.

(Lees verder onder de foto.)

© Jan Van der Perre

Hannelore zal nog een hele tijd de gevolgen van het ongeval ondervinden. “Ze kan drie maanden niet meer turnen, zowel op school als bij de club niet. Ten minste drie maanden, als haar been goed herstelt”, vertelt Kirsten. “En we denken dat ze niet meer in haar klas raakt. Die ligt op de tweede verdieping van de school en er is geen lift. Hopelijk kan ze in de instapklas terecht op het gelijkvloers. Of iemand zal haar elke keer de trap op en af moeten dragen.”

Roekeloos

“Ik woon ook aan een drukke baan”, zegt Davy Op de Beeck (37), de bezorgde papa van Hannelore, die haar ondertussen ook in de ziekenhuiskamer komt vastpakken. “Op de Grote Steenweg in Berchem. Ik ben er ook al een paar keer bijna omvergereden. Ik merk dat fietsers op zowat elke grote baan roekeloos worden. Ze hebben het gevoel dat iedereen op hen moet letten, maar niet omgekeerd. Ik ben blij dat dit verhaal eens in de media komt. Mijn dochter heeft nu al veel geluk gehad dat haar been niet met pinnen moet vastgezet worden.”

© Jan Van der Perre