© EPA-EFE

Passagiers van door turbulentie geplaagde vlucht aangekomen in Singapore

De reizigers en bemanningsleden van de vlucht Londen-Singapore waarop een dode viel na hevige turbulentie, zijn woensdagochtend aangekomen in Singapore. Ze hadden een noodlanding moeten maken in Bangkok.

blg

Vlucht SQ321 van Singapore Airlines ondervond “extreme en plotse turbulentie” op 11.000 meter hoogte boven Bangkok, tien uur na het opstijgen dindsdag. Het vliegtuig ging plots herhaaldelijk op en neer.

Een passagier getuigde dat inzittenden zodanig krachtig door de cabine geslingerd werden dat hun schedel het plafond raakte. Tientallen inzittenden liepen zo ernstige verwondingen op aan het hoofd.

LEES OOK. Hij zou de reis van hun leven maken met zijn echtgenote, tot die “extreme turbulentie”: Geoffrey (73) overleden aan boord van vliegtuig

Op foto’s die in het vliegtuig genomen werden, een toestel van de Amerikaanse producent Boeing, is een cabine te zien waarin voedsel, drankflessen en bagage uitgestrooid liggen. Zuurstofmaskers hangen aan het plafond.

Het vliegtuig, met 211 passagiers en 18 bemanningsleden aan boord, moest een noodlanding maken op de Suvarnabhumi-luchthaven in Bangkok. Medisch personeel vervoerde gewonden op brancards naar de ambulances op het tarmac.

Een Brit van 73 is om het leven gekomen. Het Samitivej Srinakarin-ziekenhuis in Bangkok zegt dat 71 anderen verzorgd werden. Zes daarvan liepen zware verwondingen op. De luchthaven zelf zegt dat er 83 gewonden vielen.

Uiteindelijk kwamen woensdagochtend 131 passagiers en 12 bemanningsleden aan in Singapore, via een andere vlucht. Ze werden opgehaald door opgeluchte familieleden of vrienden, maar niemand wou praten met journalisten. Andrew Davies, een Britse passagier, verklaarde aan BBC Radio 5 wel dat het vlieguig “plots zakte” en dat er “zeer weinig waarschuwingen” waren.

LEES OOK. Na “extreme turbulentie” op vlucht van Londen naar Singapore: hoe uitzonderlijk is dat?

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© via REUTERS

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER