De leerlingen van TSM hielpen tijdens een opruimactie op en rond de terreinen van Chemours.© Chemours

Medewerkers Chemours en leerlingen TSM houden opruimactie: “Lokaal milieusteentje bijdragen”

Mechelen -

Naar aanleiding van de Maand van de Aarde organiseerde chemiebedrijf Chemours in Mechelen dinsdag een grote opruimactie op haar bedrijfsterrein en in de omgeving. De medewerkers kregen daarvoor de hulp van leerlingen van TSM. Het bedrijf heeft sinds kort een nauwe samenwerking met de school.

LEES OOK: Leerlingen STEM-Wetenschappen TSM krijgen uitzonderlijke blik achter de schermen bij Chemours

April is ‘Earth Month’ en dus staken de medewerkers van Chemours in Mechelen-Zuid dinsdag de handen uit de mouwen voor een grote opruimactie. Dat gebeurde in samenwerking met Mooimakers en de leerlingen van de eerste graad van de Technische Scholen Mechelen (TSM). Niet alleen de site van het chemiebedrijf zelf, maar ook de straten in de onmiddellijke omgeving van de fabriek werden opgeruimd.

Chemours en TSM hebben sinds kort een nauwe samenwerking. Zo schonk het bedrijf al materiaal aan de school en hielp het bij de realisatie van een nieuw wetenschapslokaal. Vorige week kregen enkele leerlingen nog een unieke blik achter de schermen van de Amerikaanse chemiereus. “Met die samenwerking promoten we STEM bij de leerlingen. Het is geweldig om enthousiaste jongeren bij dit soort acties te kunnen betrekken”, zegt Country Leader Bernard Delhaye.

Oude smartphones

Naast de opruimactie nam Chemours ook nog andere initiatieven voor een duurzamere en milieubewustere toekomst. “Die waarden zitten diepgeworteld in onze bedrijfscultuur”, zegt Delhaye. “Zo heeft het bedrijf een ambitieus plan om wereldwijd de emissies te verminderen. Tegen 2050 streven we zelfs naar een netto-nul-uitstoot waarbij we alle broeikasemissies reduceren. Als Mechelse fabriek dragen we dan ook graag lokaal ons milieusteentje bij.”

De medewerkers kregen deze maand onder meer tips over hoe ze hun impact op het milieu kunnen beperken. Daarnaast werd verantwoord e-waste management gestimuleerd met een inzalemactie voor oude smartphones. Die kunnen zo gerecycleerd worden.(svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners