Minister van Begroting Sophie Wilmès (MR), premier Charles Michel (MR) en financiënminister Johan Van Overtveldt (N-VA).
Volledig scherm
Minister van Begroting Sophie Wilmès (MR), premier Charles Michel (MR) en financiënminister Johan Van Overtveldt (N-VA). © ns

Europa geeft België waarschuwing over begroting: tekort van 0,8% te rooskleurig

België krijgt een waarschuwing van de Europese Commissie voor de ontwerpbegroting van volgend jaar. Er bestaat een risico dat ons land de Europese begrotingsafspraken met de voeten treedt, oordeelt de Commissie.

171 reacties

  • Roland Peeters

    5 jaar geleden
    We hebben geluk dat de rente heel deze regeerperiode zo laag is blijven staan.Nu wordt het gat nog ongeveer even groot gehouden door de indexsprong niet uit te voeren,en de taksen op elektriek ,gas,water,tabak,brandstof,enz.drastisch te verhogen.De volgende generatie zal minder hinder ondervinden van de opwarming dan door de verhoging van belastingen.
  • Bert Van Elst

    5 jaar geleden
    geef die politiekers nog wa meer als uittredingsvergoeding en het gat in de begroting word nog groter
  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    Alles is een pak duurder geworden, de roerende voorheffing staat op 30% ! Spaargelden brengen niets meer op maar kosten geld. De staat leent al jaren aan 0% en de staatsschuld loopt nog verder op. De beurze kelderen. Wat gaan de heren politiekers doen als de rente begint te stijgen zoals in de VS ? Verhuizen naar Toscane ?
  • j hendrickx

    5 jaar geleden
    Proficiat Michel en Co. Wat een fantastische regering hebben wij toch in Belgie We wisten bijna 4 jaar geleden dat ze op hun elan zouden verder doen ondanks alle betogingen, stakingen,enz…… Ik hoop dat na Mei volgend jaar ze allemaal kunnen gaan stempelen, zelf hun benzine betalen en zoals vele Belgen moeite hebben om de maand rond te komen, dan zullen ze pas inzien hoe ze hun burgers in dit land hebben laten afzien
  • Georges Raymaekers

    5 jaar geleden
    in de bak steken die zakkenvullers, proberen handen in de politiek
  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.