© pn

Degradatie of niet: KV Mechelen slaat zijn slag op de transfermarkt en werkt aan meer versterking

KV Mechelen probeert nog via de rechtbank op het hoogste niveau te blijven. Maar 1A of 1B, Malinwa maakt al volop werk van volgend seizoen. Er zit behoorlijk wat in de pijplijn, waaronder twee inkomende transfers. Een overzicht.

dvd, thst, mah

INKOMEND. Ook De Camargo wil nog komen

Na Arjan Swinkels heeft KV Mechelen zijn volgende aanwinsten beet. Allereerst versterkt Bram Castro de rangen. De 35-jarige Belgische doelman is einde contract bij Heracles en komt dus gratis over. Hij was de voorbije drie seizoenen titularis bij de Nederlandse eersteklasser en de laatste maanden zelfs aanvoerder, maar een verlenging zat er niet meer in. Zelf wilde hij ook naar België terugkeren. Hij woonde gescheiden van zijn gezin, dat in het Limburgse Kortessem achterbleef.

Naast Castro komt ook Nikola Storm naar Mechelen. Na twee uitleenbeurten verlaat de 23-jarige winger Club Brugge definitief. Hij kon ook naar OH Leuven, waar hij nu op huurbasis speelt en al goed was voor tien goals en negen assists, maar zijn keuze viel op KV. Voor Igor de Camargo is het nog eventjes afwachten. Maar de 34-jarige spits, einde contract bij APOEL Nicosia, wil ook nog altijd komen.

UITGAAND. Moris, Kawaya en El Messaoudi mogen weg

Met de komst van Castro mag Anthony Moris vertrekken. De 27-jarige keeper kende de voorbije drie jaar veel pech, door zware blessures kwam hij amper zeventien keer in actie. Het bestuur liet hem weten dat hij gratis weg mag. Eupen is een van de geïnteresseerde clubs. Daar vertrekt Hendrik Van Crombrugge en komt een plaatsje vrij in doel. Moris, Luxemburger maar voetbal-Belg, is in beeld als opvolger. Zoals bekend mag ook Kolovos weg van KV - desnoods via huur - en hetzelfde geldt voor Andy Kawaya. De 21-jarige winger kon zich, vooral door kwaaltjes, niet doorzetten afgelopen seizoen.

Dan is er nog Ahmed El Messaoudi, die zelf laten weten heeft dat hij weg wil. Het bestuur accepteert dat, zoekt mee een oplossing en probeert intussen zijn andere centrale middenvelders - Rits en Schoofs - te overtuigen om te blijven. Al is dat allesbehalve evident.

INTERN. Bosiers en Valkenaers krijgen contract

Bij KV besteden ze ook veel aandacht aan de eigen jeugd. Doelman Arno Valkenaers (17) en middenvelder Gaétan Bosiers (19) krijgen van de club een profcontract, een teken van vertrouwen. Valkenaers belandde drie jaar geleden bij KV, Bosiers kwam vorige zomer over van PSV. Beiden trainden afgelopen seizoen al regelmatig met de A-kern. Ook nog jóngere talenten, zoals de 16-jarige middenvelder Ismaël Hadj M’Hend, is KV momenteel aan het vastleggen. Op die manier kunnen de grotere clubs hen niet zomaar overnemen. Er zijn ook wel vertrekkers. Zo trekt de amper 15-jarige Johan Bakayoko naar Anderlecht. En Dani Wilms (19), die de voorbije maanden met de A-kern trainde, staat dicht bij Beerschot Wilrijk. Jeugdproducten Jordy Peffer (21) en Miguel Mees (21), die terugkeren van huur, mogen in de zomer opnieuw weg, desnoods via huur. Hetzelfde geldt voor Randall Leal (21).

MEER OVER KV Mechelen