Sint-Agnesinstituut in Hoboken schrapt zevende jaar kantoor wegens lerarentekort: zesdejaars moeten op zoek naar andere school

Hoboken -

Het Sint-Agnesinstituut in Hoboken richt vanaf volgend schooljaar geen zevende jaar kantoor meer in. Dat heeft de directie deze week beslist. Er zijn te weinig leerkrachten. De leerlingen die nu in het zesde jaar kantoor zitten moeten op zoek naar een andere oplossing.

Bron: ATV

De 24 leerlingen van het zesde jaar kantoor op het Sint-Agnesinstituut in Hoboken moeten volgend schooljaar op zoek naar een andere school, willen ze nog een zevende jaar in diezelfde richting volgen.

De Hobokense middelbare school schrapt vanaf september namelijk het zevende jaar kantoor, door het nijpende lerarentekort. “We hebben bijna het volledige schooljaar een drietal leerkrachten kantoor tekort in de richting”, zegt algemeen directeur Dirk Lenaerts aan ATV. “Dat betekent dat onze leerlingen van het derde tot en met het zesde jaar grote stukken van hun leerstof niet hebben gekregen dit schooljaar. Gewoon omdat er niet genoeg leerkrachten zijn.”

Lenaert betreurt de situatie, maar benadrukt dat er in de scholen rondom nog wel alternatieven zijn. “De zevende specialisatiejaren zijn daar op dit moment nog niet volzet”, zegt Lenaerts. “Wij gaan er dus vanuit dat die onze leerlingen kunnen opnemen.”

Het zevende specialisatiejaar zorg van het Sint-Agnesinstituut blijft wel bestaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV