Nicolas scoorde in de slotminuten de gelijkmaker voor DH Jeuk.© rr

Plus ArtikelDH JEUK 2 - LANAKEN 2 Voetbal Tweede provinciale A

Lanaken VV grijpt laatste strohalm tegen DH Jeuk en moet nu testen om behoud

Lanaken VV (tweede provinciale A) heeft met een 2-2-gelijkspel op bezoek bij DH Jeuk de laatste strohalm gegrepen in de strijd om het behoud. De bezoekers moeten nu de dalerseindronde spelen, Munsterbilzen degradeert rechtstreeks.

Daan Paredis

De zege, dat was het enige waarvoor Lanaken afgezakt kwam naar Jeuk. Belkassem maakte die ambitie al snel waar en zette na een kwartier de 0-1 op het bord. De thuisploeg schoot wakker en op assist van de 16-jarige debutant Nathan Quintens bracht Pieraerts de bordjes weer in evenwicht. Lanaken trok vol in de aanval, maar raakte er niet door. Tot Belkassem er in minuut 75 genoeg van had. Hij haalde verschroeiend uit van buiten de zestien: 1-2 en Lanaken in extase. De lat voorkwam een grotere voorsprong, en dat strafte Nicolas genadeloos af. Twee minuten voor affluiten trapte hij de gelijkmaker tegen de touwen. Lanaken moet volgende week nog vol aan de bak om zich te verzekeren van het behoud. (dapa)

DH JEUK: Haubrechts, Brummans, D’Addazio, Herckens, Quintens N. (78’ Rega N.), Quintens G., Smolders (86’ Vandersmissen), Hendrix, Eloyan (73’ Schoofs), Pieraerts, Nicolas.

LANAKEN: Jeurissen, Beelen, El Idrissi, Özmen (46’ Tollenaers), Pernet (78’ Van Egmond), Keulen, Derin, Belkassem, Geraerts, Akkrum (65’ Gerits), Op De Locht.

DOELPUNTEN: 15’ Belkassem 0-1, 22’ Pieraerts 1-1, 75’ Belkassem 1-2, 88’ Nicolas 2-2.

GELE KAARTEN: Nicolas, Keulen, D’Addazio, Eloyan, Herckens, Van Egmond.

SCHEIDSRECHTER: Theys. (dapa)