Klasgenootjes in shock: meisje (12) springt voor hun ogen uit het raam na gesprek over radicalisering

© ISOPIX

In Duitsland is een 12-jarig Syrisch meisje, onder het oog van haar klasgenootjes, vanaf de derde verdieping uit het raam van haar school gesprongen. Ze raakte zwaargewond. Het incident gebeurde na een gesprek over potentiële tekenen van radicalisering bij de jonge vluchtelinge.

rrln

Het voorval vond dinsdag plaats in Lüneburg, nabij Hamburg, in een klas vol leerlingen die de Duitse taal leren. Het meisje sprong uit het raam en liep daarbij zware verwondingen op. Zo brak ze onder meer meerdere botten in haar armen en benen. Een traumahelikopter kwam ter plaatse en bracht haar naar een gespecialiseerd ziekenhuis, waar ze werd geopereerd.

Volgens de Duitse krant Landeszeitung vluchtte het meisje met haar ouders uit het door burgeroorlog verscheurde Aleppo in Syrië. Ze zou al zeker drie jaar in Lüneburg wonen.

Radicalisering

De politie doet onderzoek naar de zaak. Het is nog niet duidelijk waarom het meisje tot de wanhoopsdaad overging. Mogelijk heeft het te maken met een gesprek dat de jonge vluchtelinge vlak van tevoren had met de schoolleiding over haar gedrag. Ze zou tekenen van radicalisering vertonen en dreigde geschorst te worden. Het meisje zou onder meer hebben gezegd: “Ik ben blij dat ik binnenkort een hoofddoek kan dragen. Ik ga terug naar Syrië om daar strijder te worden.”

In de twee jaar dat ze op de school zat, vertoonde het meisje vaker opvallend gedrag. Volgens andere leerlingen zou ze zich niet goed hebben ingezet op school en zou ze klasgenoten hebben geslagen.

Protestmars

De vader van het meisje spreekt tegen dat zij dreigde te radicaliseren. Volgens hem is zijn dochter een modern meisje, die geen hoofddoek draagt en amper een woord ui de Koran kent. Hij organiseerde een protestmars tegen de school.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen