Kapsalon wordt kunstgalerie: “Kunst buiten de Singel is moeilijker te vinden”

Een maand lang kunnen klanten tussen het knippen en kleuren door veertien kunstwerken bewonderen bij kapsalon Olivier Hairdressers in Berchem. De Borsbeekse Saskia Volders exposeert er haar abstracte schilderkunst.

Kapsalon Olivier Hairdressers wordt voor een maand lang een kunstgalerie. Kapper Olivier Nelissen (67) wil daarmee niet enkel zijn klanten laten proeven van kunst, hij wil ook de buurt betrekken. “Kunst buiten de Singel is moeilijker te vinden dan in de binnenstad. Hier in Berchem, buiten de Singel aan het Middelheimpark gebeurt niet zo veel. Het leek me leuk om iets te organiseren om de buurt te bereiken. Daarom ging ik op zoek naar jonge artiesten.”

© Wim Hendrix

Olivier leerde Saskia een paar jaar geleden kennen. “Saskia was zes jaar geleden haarmodel voor mij. Onlangs zag ik via Facebook haar kunstwerken en nodigde ik haar uit om hier te exposeren.” De kapsalonexpo is de eerste expositie die Saskia organiseert. “Ik schilder al jarenlang, maar ben onlangs een nieuwe weg in geslagen met mijn kunstwerken. Op een gefrustreerde dag was ik niet tevreden met mijn werk. Ik zag bij toeval een bankkaart liggen en ben daarmee beginnen schilderen. Sindsdien gebruik ik geen schilderborstel meer, maar wel een plastic klantenkaart om abstracte lijnen mee te maken. Mijn werken tonen allemaal een deel van het menselijk lichaam.”

Een vernissage in een kapsalon is volgens kapper Olivier een goede combinatie. “De drempel om naar een kunstgalerie te gaan is vaak te groot. Hier kunnen mensen gewoon binnenwandelen zonder aankoopverplichting en genieten van de mooie werken. Ik hoop in de toekomst nog meer jonge artiesten een platform te kunnen geven.” De expositie loopt nog tot 19 juni.