Enkele beelden uit de nieuwe stadsapp ‘Mijn Antwerpen’.© rr

Stad lanceert app ‘Mijn Antwerpen’: alle dienstverlening en A-kaart in je broekzak

‘Mijn Antwerpen’, zo heet de langverwachte applicatie van de stad die vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar is. De laatste nieuwtjes op maat, je loket altijd op zak en je A-kaart altijd digitaal bij de hand. Alle dienstverlening van de stad in je broekzak, zeg maar.

Jan Stassijns

De applicatie is vanaf nu gratis te downloaden op je smartphone. De bedoeling is om de dienstverlening en de beleving van de stad dichter bij de burger te brengen, niet alleen voor inwoners maar ook voor studenten, ondernemers en bezoekers. Aanmelden doe je via je gsm-nummer, e-mailadres of via Itsme.

Zo kan je in één klik sluikstort aangeven. Ook je huwelijksaangifte of adreswijziging kan je via de app doorgeven. Een afspraak maken in het recyclagepark is ook mogelijk. Kort samengevat: alle digitale aanvragen, afspraken of meldingen kunnen via de ‘Mijn Antwerpen’ applicatie. Je kan ook rechtstreeks vragen stellen aan de stadsdiensten. Alle dienstverlening van de stad in je broekzak, zeg maar.

Stadskaart

Via de stadskaart krijg je een overzicht van de stedelijke zwembaden, de musea, de parkeerzones met bijhorende tarieven, scholen, Huis van het Kind, jeugdhuizen,... Ook als je een huisarts zoekt, een openbaar toilet of een petanquebaan helpt de stadskaart je op weg. Tickets aankopen, voor een museum bijvoorbeeld, kan evenwel niet in de ‘Mijn Antwerpen’ app, al word je via een druk op de knop wel doorverwezen naar de juiste website.

Ook je A-kaart gaat via ‘Mijn Antwerpen’ digitaal. Je kan je A-kaart aanvragen en koppelen in de app en via de stadskaart krijg je een overzicht van alle A-kaart locaties. Daarnaast krijg je via het tabblad ‘activiteiten’, een overzicht van wat er wanneer en waar te doen is in ’t stad en de districten.

Velo en Slim naar Antwerpen

Je kan je profiel ook personaliseren, zodat je enkel meldingen krijgt uit je district of stadsdeel naar keuze. De Slim naar Antwerpen en Velo-applicaties blijven wel afzonderlijk bestaan. Via ‘Mijn Antwerpen’ kan je wel doorklikken naar beide apps, maar die moet je ook wel geïnstalleerd hebben op je smartphone.

De stad was in 1995 de eerste Belgische gemeente met een eigen website. Ook voor het eerste digitale loket had Antwerpen de primeur. Maar de cyberaanval eind 2022, op het moment dat ‘Mijn Antwerpen’ oorspronkelijk zou gelanceerd worden, gooide roet in het eten.

Vrijdag vindt in het stadhuis de officiële lancering plaats door Erica Caluwaerts (onafhankelijk), schepen van Digitalisering, in aanwezigheid van het schepencollege. Samen geven ze ook het startschot voor de Mijn Antwerpen promotour.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners