Paraglider wordt minutenlang in de lucht aangevallen door arend

Meerdere paragliders werd in dezelfde regio aangevallen door arenden.© Shutterstock

Een Franse paraglider is tijdens een vlucht minutenlang aangevallen door een arend. Dat leidde tot serieuze verwondingen en uiteindelijk zelfs een operatie. Lokale autoriteiten vragen nu aan paragliders om de regio voorlopig te mijden.

SGG

Al acht jaar is Thomas een paraglider, melden Franse media. Maar begin april maakte hij iets akelig mee. Op 6 april steeg de paraglider op vergezeld van twee anderen. Het drietal was onderweg naar Dent du Villard in de Franse Alpen. Maar boven de bewuste berg werd de man aangevallen door een steenarend. Plots zat het dier op zijn helm en viel de arend Thomas aan. Bijna dertien minuten lang hapte de arend naar de man en verwondde hem daarbij meermaals. Thomas liep een ook stevige wonde in zijn nek op.

Ondanks de pijn kon de paraglider op koers blijven en later veilig landen. Enkele honderden meters boven de landingzone liet de arend hem eindelijk met rust.

Thomas werd onmiddellijk verzorgd en moest meerdere hechtingen krijgen. Hij moest zelfs een operatie ondergaan om verdere complicaties te voorkomen.

Later op de dag bleek dat ook een andere paraglider aangevallen was door een arend. Dat zorgde ervoor dat de lokale sportclub besloot een waarschuwing uit te sturen. Volgens lokale experten gedragen de arenden zich mogelijk territoriaal omdat ze in het broedseizoen zitten. Er wordt nu aangeraden om de regio te mijden tot eind augustus om verdere aanvallen te voorkomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen