Engelsen ongeslagen groepswinnaar op WK vrouwenvoetbal, Schotland geeft 3-0 uit handen in slotkwartier

© AP

De Engelse voetbalsters hebben woensdag ook hun derde groepswedstrijd op het wereldkampioenschap in Frankrijk gewonnen. De speelsters van coach Phil Neville versloegen Japan met 2-0. Beide landen hadden zich al geplaatst voor de achtste finales.

Maarten Delvaux

Halverwege leidde Engeland met 1-0. Ellen White scoorde al na 14 minuten, op aangeven van Georgia Stanway. In de slotfase maakte White er nog 2-0 van, nu na een assist van Karen Carney.

In de andere wedstrijd in groep D speelden Schotland en Argentinië 3-3 gelijk. Schotland stond tot de 74e minuut 3-0 voor, maar slikte in de 94e minuut nog een fataal strafschopdoelpunt (dat er na tussenkomst van de VAR was gekomen).

Engeland is met het maximum van 9 punten groepswinnaar, voor Japan (4), Argentinië (2) en Schotland (1). Argentinië heeft nog een kleine kans om als één van de beste vier derdes naar de achtste finales door te gaan.