Vakbonden hebben al lang grote vragen bij het bedrijf.© BELGAIMAGE

Eerst erkenning verloren, nu ook voor rechter gedaagd: dienstenchequebedrijf aangeklaagd voor fraude

Zowel het bedrijf ACC Dienstencheques als de bestuurders moeten zich voor de rechtbank verantwoorden op verdenking van fraude, dat zegt het Gentse arbeidsauditoraat. Dinsdag raakte al bekend dat het bedrijf ook zijn erkenning is verloren.

Het arbeidsauditoraat heeft beslist om het Oost-Vlaamse bedrijf ACC Dienstencheques te dagvaarden voor de correctionele rechtbank. De aantijgingen zijn “inbreuken op de regels rond dienstencheques en fraude met tijdelijke werkloosheid”, zegt het arbeidsauditoraat. Het bedrijf wordt er onder meer van verdacht zieke werknemers op tijdelijke werkloosheid te hebben gezet.

Niet alleen de vennootschap, maar ook de bestuurders moeten zich dit najaar voor de rechter verantwoorden. Volgens het auditoraat riskeren ze een gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar en fikse boetes. De advocaat van ACC Dienstencheques zegt dat de aantijgingen allemaal betwist worden: “Het is nu aan de rechter om te oordelen.”

Gisteren raakte al bekend dat de Vlaamse overheid ACC Dienstencheques vanaf 1 mei niet langer erkent als dienstenchequebedrijf. Een uitzonderlijke beslissing die het bedrijf aanvecht voor de Raad van State.

Het bedrijf stelt ongeveer 500 huishoudhulpen te werk. Volgens de vakbonden moeten die zich geen zorgen maken. “Er zijn vacatures genoeg.”(sdb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer