Boos AS Roma wil gestaakt duel tegen Udinese niet uitspelen op 25 april wegens drukke kalender: “Dit is een onrechtvaardig besluit”

© AFP

AS Roma - de club van Rode Duivel Romelu Lukaku - gaat niet akkoord met de beslissing van de Serie A om de laatste achttien minuten van het stopgezette competitieduel tegen Udinese in te halen op 25 april. Dat lieten de Romeinen vrijdagavond weten in een boos statement op hun website. Daarin spreekt de club van een “onrechtvaardig besluit”.

Jorunn Vannoorden

De wedstrijd tussen Roma en Udinese werd vorige zondag gestaakt nadat Roma-verdediger Evan Ndicka zonder contact naar de grond ging. De Ivoriaan kreeg plotse pijn in de borst, maar was nooit in levensgevaar. Hij moest afgevoerd worden naar een ziekenhuis, waar onderzoeken uitwezen dat het niet om een hartaanval ging. Ondertussen was de match stilgelegd en wilden de geschrokken ploegmakkers van Ndicka niet meer verder voetballen.

© REUTERS

Daarom wil de Serie A dat de resterende 18 minuten van dat duel op donderdag 25 april worden afgewerkt. Maar ondertussen wist AS Roma zich te plaatsen voor de halve finales van de Europa League tegen Bayer Leverkusen (2 en 9 mei). Maar daarvoor staan er nog competitiewedstrijden tegen Bologna (22 april) en Napoli (28 april) op het programma en tussen de dubbele confrontatie met Leverkusen is er de topper tegen Juventus (5 mei). Om dan nog eens die resterende minuten tegen Udinese erbij te nemen, is voor de Romeinen te veel...

“AS Roma heeft met zijn resultaten en vier opeenvolgende Europese halve finales bijgedragen aan de eerste plek van Italië op de UEFA-ranglijst, waardoor we als land volgend seizoen vijf Champions League-tickets hebben”, klinkt het in het statement. “Desondanks nam de Serie A deze oneerlijke beslissing, waardoor we een groot nadeel hebben tegen Bayer Leverkusen. Dit is een duidelijke stap achteruit voor het hele Italiaanse voetbal. Het team, de spelers en de staf geven hierbij nog eens aan deze onrechtvaardige beslissing te willen bestrijden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen