De bitcoin blijft terrein verliezen en krijgt de grens van 5.000 dollar inmiddels in zicht.
Volledig scherm
De bitcoin blijft terrein verliezen en krijgt de grens van 5.000 dollar inmiddels in zicht. © ANP XTRA

Bitcoin zakt naar laagste stand in 13 maanden

Cryptomunten blijven aan waarde verliezen, na de ook al stevige correctie vorige week. Vandaag zakte de bitcoin, de grootste en bekendste cryptomunt, naar de laagste stand in dertien maanden. Ook andere digitale valuta's als ethereum, XRP en litecoin leverden fors in.

11 reacties

  • Bart Vanlierde

    5 jaar geleden
    ik ben blij, nu gaan de prijzen van de grafische kaarten van AMD NOG verder zakken :D
  • Pieter Vandewoestyne

    5 jaar geleden
    Ben eens benieuwd wat al die anti-bitcoiners hier te zeggen gaan hebben als de wereldmunten beginnen in elkaar te storten en we hier te maken krijgen met situaties gelijk in Venezuela. Ik ga alvast niet wachten tot het zover is.
  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    David Lievens, FIAT geld betekend vertrouwen in zowel het geld als in de overheid en central banken, niet meer of niet minder. Steeds minder vertrouwen deze instituten, terecht als je ziet welke fiasco's ze telkens opnieuw veroorzaken en nooit leren van fouten. Bitcoin is overheids neutraal, centrale bank bestaat niet in dit systeem want je bent zelf je eigen bank. De vraag is dan, welk systeem geef je uiteindelijk meer vertrouwen ... aan onbekende anderen, of alles zelf in eigen hand??
  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    Koen Wallem, bedoel je de schulden van een land? Bedoel je de 'onzichtbare' inflatie ? Bedoel je de makkelijke overheid confiscatie met bail in en bail outs? Bitcoin heeft geen pure inflatie, noch achterliggende schulden. Geen bail in, geen bail out risico. Bovendien, het pyramide systeem is in Belgie het fundament van ons sociaal systeem ... en dus eigenlijk bij wet verboden.
  • Koen Wallem

    5 jaar geleden
    Zoals hier al aangehaald gewoon gebakken lucht. Een munt heeft enkel waarde omdat het krediet heeft die ondersteund is door een eco, inkomsten van een land. Bitcoin gewoon een bubble in een pyramide systeem.
  1. Veeleisende vacatures houden Sarah tegen om te solliciteren. Werkexpert: “Werkgevers zoeken niet letterlijk naar wat ze vragen”
    PREMIUM

    Veeleisen­de vacatures houden Sarah tegen om te sollicite­ren. Werkexpert: “Werkgevers zoeken niet letterlijk naar wat ze vragen”

    In het vtm-programma ‘Blind Gesprongen’ vertelde deelnemer Sarah dat ze al jaren ongelukkig is in haar job. Maar de vele eisen in vacatures schrikken haar af om ergens anders te solliciteren. Herkenbaar? Professor Stijn Baert, werkexpert bij HLN en in Blind Gesprongen, legt uit waarom je je niet door die vragen naar diploma’s en ervaring moet laten verlammen en geeft 5 tips voor de perfecte sollicitatie: “Zo kan je toch inspelen op wat een werkgever zoekt, zonder alle vakjes af te vinken.”
  2. Intrekken in de woning van je partner: hoe pak je dat best aan? Notaris: “Het is niet omdat je mee betaalt, dat je ook mede-eigenaar bent”
    PREMIUM

    Intrekken in de woning van je partner: hoe pak je dat best aan? Notaris: “Het is niet omdat je mee betaalt, dat je ook me­de-eigenaar bent”

    Gaan samenwonen is een grote stap in elke relatie, zeker als de ene partner wil intrekken in de woning van de ander. Het is een situatie die vragen met zich meebrengt over financiële verantwoordelijkheden en eigendomsrecht. Want wat als jullie weer uit elkaar gaan? Notaris Helena Verwimp geeft 5 (voordelige) manieren om bij te dragen of mede-eigenaar te worden van het huis van je geliefde: “Als notaris kunnen wij creatief omspringen met de mogelijkheden binnen de wet.”