Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Vrijdag filmdag: deze films kunt u vanavond gratis zien

Beeld uit ‘Cinderella’.Beeld rv

Op vrijdag hebben de tv-zenders naar goede gewoonte heel wat filmparels in petto. Kiest u voor een grandioze Charlotte Rampling in 45 years, een betoverende Disneyklassieker of Britse humor? Dit zijn onze tips. Een volledig overzicht vindt u hier.

45 years

Vanavond zit u op Canvas goed voor de tv-première van dit romantische drama, dat Charlotte Rampling een Oscarnominatie opleverde. Een grandioze Rampling heeft in deze beklemmende karakterstudie geen woorden nodig om veel gezegd te krijgen. Met ingetogen acteerwerk zorgt ze voor emotioneel vuurwerk.

Om 22.10 uur op Canvas

Cinderella

Een betoverend mooie en erg getrouwe liveactionremake van de Disney-klassieker uit 1950, zonder storende special effects. Lily James sprankelt als Assepoester, terwijl Cate Blanchett zich volledig laat gaan als boze stiefmoeder.

Om 20.35 uur op VTM

The World’s End

Britse humor ten top in dit visueel overweldigend sluitstuk van Edgar Wrights ‘Cornetto’-trilogie, die in gang werd gezet met Shaun of the Dead en een hoogtepunt bereikte met Hot Fuzz.

Om 20.40 uur op CAZ

American hustle

Dit misdaaddrama is in grote lijnen gebaseerd op de Abscam-undercoveroperatie van de FBI eind jaren 70. De film werd genomineerd voor maar liefst tien Oscars, maar kon uiteindelijk geen enkele nominatie verzilveren.

Om 22.20 uur op NPO2

Man Up

Typisch Britse spitsvondigheid, een gezonde dosis romantiek, en Simon Pegg (Mission Impossible) en Lake Bell (No Strings Attached) als een perfect duo. Liefhebbers van Britse klassiekers als Notting Hill en Love Actually zullen niet teleurgesteld zijn.

Om 23.25 uur op Eén