© Ernie Cuyx

Vijf ex-klasgenoten zijn aan hun 30ste jaar 'kingen' bezig

Guido Lambrechts, Ernie Cuyx, Freddy Ernots, Johnny Nassen en Jos Vandebroek, die in de jaren 70 samen in de klas zaten in het O.-L.-Vrouwecollege Tongeren, spelen al 30 jaar het kaartspel 'kingen'.

Ernie Cuyx

"Tot 1974 zaten we samen in d eklas", zeggen de mannen. "Na de collegetijd kwamen we aanvankelijk nog jaarlijks samen met de klasgenoten om een matchke te voetballen. Maar toen de leeftijd ons parten begon te spelen en we geen team meer konden samenstellen, kwam er iemand met de idee om net als de oude mannen te gaan kaarten."

Op 7 juli 1988 was het zover: toen werd de eerste kaartwedstrijd gehouden. "En sindsdien kingen wij maandelijk ten huize van één van de vijf spelers: Mopertingen, Piringen, Koninksem, Riemst en Hoeselt. En zo zijn we dus in september aan ons 30ste seizoen begonnen. Helaas ontviel ons enkele jaren geleden onze kameraad Chris Vandenzavel die er vanaf het begin bij was. Een zwaar verlies voor ons allemaal. Maar zijn plaats werd vakkundig ingenomen door een andere klasgenoot van eertijds, namelijk Guido Lambrechts."

En terwijl de heren kaarten, gaan de echtgenotes een wandelingetje doen, een glaasje drinken of een filmpje meepikken. En de avond wordt telkens afgesloten met koffie en gebak. Er wordt een algemeen klassement over een heel kaartseizoen (dat telkens in september begint) opgemaakt maar er zijn ook nevenklassementen die men kan winnen. In juli en augustus is het rustperiode en dan wordt de jaarlijkse barbecue met prijsuitreiking georganiseerd. Op geregelde tijdstippen worden er ook andere activiteiten met de hele kliek op touw gezet. En dus staan er al jaren activiteiten als wandelingen, nieuwjaarsreceptie, bijwonen van een opname van de Zevende dag, deelname aan quizavonden, ja zelfs een “weekendje op uitstap” op ons programma. Jullie hebben het al begrepen, dit is een plezante groep, helemaal gegroeid van uit de vriendschap die we indertijd in het O.-L.-Vrouwecollege in Tongeren gesmeed hebben…

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer