© Eandis

Eerste huisdrukregelaars in Essen geplaatst

Omdat de Nederlandse overheid de uitvoer van arm aardgas naar België afbouwt, moeten de huisdrukregelaars vervangen worden. Eandis is deze week begonnen met de werken in Essen. De gemeenten Kalmthout, Wuustwezel en een deel van Brasschaat en Kapellen volgen ook. De aanpassing is gratis voor de klant.

Margo Tilborghs

Omdat de Nederlandse overheid de uitvoer van arm aardgas naar België afbouwt, moeten de huisdrukregelaars vervangen worden. Eandis is deze week gestart met de werken in Essen. De aanpassing is helemaal gratis voor de klant. De kosten zijn voor Eandis. In Brasschaat en Kapellen zijn er nauwelijks drukregelaars.

De Nederlandse overheid zal de uitvoer van ‘arm’ aardgas naar België afbouwen vanaf 2024 en stoppen tegen 2030. Om de bevoorrading op lange termijn te verzekeren, wil de Belgische federale overheid heel het land voorzien van ‘rijk’ gas. Binnen het distributie-gebied van Eandis zal de omschakeling beginnen in 2019 en doorlopen tot 2029. Elk jaar in de zomer wordt een aantal gemeenten geconverteerd.

www.gasverandert.be, www.eandis.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER