© Getty Images via AFP

NBA. Miami Heat brengt met eerste zege stand weer in evenwicht met titelfavoriet Boston Celtics

Miami Heat heeft woensdag zijn eerste zege geboekt in de clash tegen Boston Celtics in de eerste ronde van de play-offs in de Eastern Conference in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA. In de TD Garden in Boston haalde The Heat het met 101-111, waardoor de tussenstand met 1-1 weer in evenwicht is.

Marnix Taes
Bron: BELGA

Bam Adebayo en Caleb Martin kwamen voor de bezoekers uit Florida elk tot 21 punten, Adebayo deed er ook nog eens 10 rebounds bij. Tyler Herro deed met 24 punten en 14 assists nog net iets beter. Aan de overzijde volstonden 33 en 28 punten van respectievelijk Jaylen Brown en Jayson Tatum niet voor de winst voor de Celtics, die eerder de reguliere competitie afsloten als winnaar van de Eastern Conference en dit seizoen een van de topfavorieten zijn voor de NBA-titel. Het is echter opletten geblazen voor Miami Heat, dat net als vorig seizoen barrages nodig had om door te stoten tot de play-offs, maar toen wel verliezend finalist werd tegen Denver Nuggets.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Oklahoma City Thunder staat intussen op een 2-0-voorsprong tegen New Orleans Pelicans. In het Paycom Center werd het 124-92 in het tweede duel van deze eerste ronde. Voor OKC Thunder werd Shai Gilgeous-Alexander topschutter met 33 punten. Het derde duel in deze best-of-seven wordt zaterdag gespeeld in New Orleans.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer