© Joris Herregods

Daar is ‘em: Steve Tielens uit Boom neemt eigen WK-lied op

Nadat de voetbalbond had beslist dat de vrouwonvriendelijke rapper Damso het WK-lied niet mocht maken, trok Steve Tielens naar Brussel om die taak over te nemen. Hij mag dan wel niet de officiële anthem voor onze Rode Duivels inzingen, toch dook de Boomse schlagerzanger gisteren de studio in Niel in om zijn eigen WK-lied op te nemen: Comon Belgium.

Steve Tielens (46) trok zich de commotie rond het WK-lied niet aan en besliste zelf een “meezinger” ter aanmoediging van de Rode Duivels in te blikken. “Ik ben niet over één nacht ijs gegaan”, vertelt de ambiancezanger. “De tekst brengt de sfeer van het wereldkampioenschap tot leven zonder dat we de naam ‘Rode Duivels’ of ‘Red Devils’ of een naam van een speler gebruiken, regels opgelegd door de voetbalbond. Ik wil niet in de problemen komen met auteursrechten.”

“Ik ben echt gestresseerd. Gewoonlijk zing ik mijn liedjes vrij snel in. Maar nu hebben we het zin per zin gedaan en velen keren opnieuw gedaan. Ik zweet er zelfs van. Ik voel nu al dat deze song er ‘boenk’ opzit. We zitten meteen in de juiste sfeer door te openen met de legendarische uitspraak van Rik De Saedeleer”, zegt Tielens, die tussendoor naar ‘zijn’ Monique roept om het één en ander te gaan halen voor hem.

Vriend Marc Coucke

© Joris Herregods

De Boomse zanger heeft het WK-lied met hart en ziel geschreven. Alle thema’s rond voetbal komen aan bod: de supporters, het cafégevoel, de Russische sfeer,... Hij heeft zelfs al drie uitnodigingen op zak om het lied in het WK-dorp van Brugge te komen zingen. “Er zullen ongetwijfeld nog andere uitnodigingen volgen”, zegt Tielens, die wel iets heeft met voetbal. “Mijn zoon voetbalt en ik ben supporter van KV Mechelen en heb een groot hart voor Beerschot. Maar ik sla ook de uitnodigingen van mijn vriend Marc Coucke niet af om in Oostende en hopelijk binnenkort ook in Anderlecht te gaan zien (lacht).”

Het is de eerste samenwerking tussen de zanger en producer Lorenzo Schoovaerts, bekend van hits als De Pizzahut en Sex met die Blonde van Dynamite. Hij geeft samen met technieker Peter Bulckens, die zowat de helft van de Vlaamse zangers bijstaat, constant aanwijzingen. “Het was een interactieve samenwerking om tot de uiteindelijke tekst te komen. Tijdens de opnames hebben we her en der nog wat woorden aangepast”, vertelt Schoovaerts.

Fans zingen mee

De supporters die meezingen op Comon Belgium hebben gereageerd op de oproep van Tielens om naar de studio te komen. Ook het Antwerpse Instagramfenomeen Jill De Greef, bekend van Pink Ambition, is aanwezig. Zij zal samen met Tielens de hoes sieren. “Hiermee wil ik het punt maken dat ook veel vrouwen mee supporteren voor de Duivels.” Comon Belgium is vanaf 9 april te koop.

© Joris Herregods