Vendelgroep De Stokkeslagers werkt aan docufilm voor dertigste verjaardag en lost al wat teasers

Pulderbos -

Vendelgroep De Stokkeslagers uit Pulderbos vierde in 2019 haar 25ste verjaardag met een show in sportcomplex Het Veld in Zandhoven. Ook de dertigste verjaardag blijft niet onopgemerkt. De vendeliers werken aan een docufilm over hun avonturen.

Deze week vond de derde en laatste opnamedag van de docufilm plaats in café Graan. De docufilm krijgt de goed bedachte naam Lang zullen ze zwaaien. De docu zal getoond worden in het gemeentezaaltje van Pulderbos op zaterdag 16 november om 14u en 20u. De toegang is gratis. Bij het oprakelen van de oude verhalen kwam er vanalles naar boven, te veel om in de docufilm te verwerken.

Doorheen het jubileumjaar delen de vendeliers die fragmenten die de hoofdfilm niet haalden maar toch interessant zijn voor de dorpsgenoten, op hun Facebookpagina en Youtubekanaal van De Stokkeslagers.

In een van de fragmenten herinnert Frans De Schutter zich hoe bij het wegnemen van een verwarmingsbuis in de kerk een verborgen schrijn van de Sint-Sebastiaansgilde werd blootgelegd. Hieruit bleek dat er dus vroeger vanaf de zeventiende eeuw een gilde in Pulderbos bestond. Pastoor Werner Verhaegen trok op onderzoek en vond de zilveren gildebreuk terug. Een zekere Peter De Pooter was in 1635 de keizer.

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners