Basketbal BNXT League

Domien Loubry nog één jaartje extra bij Kangoeroes Mechelen: “Ik ben nog altijd verliefd op het spelletje”

Samen met coach en stadsgenoot Tony Van den Bosch die hem bij verschillende ploegen coachte.© BELGA

Mechelen -

Domien Loubry (39) denkt nog niet aan opgeven. De Antwerpse guard speelt nog één jaartje langer bij Kangoeroes Mechelen. “Ik ben nog verliefd op het spelletje”, zegt Domien Loubry.

Patrick Ceulemans

In 2003 vierde Domien Loubry op 18-jarige leeftijd zijn debuut op het hoogste niveau, toen bij Racing Basket Antwerpen, de huidige Antwerp Giants. Na een jaartje Bergen op Zoom (Nederland) volgden drie seizoenen bij Optima Gent. Daarna was er geen interesse meer voor de flamboyante en attractieve Antwerpse guard. Daarop keerde hij terug naar jeugdclub Gembo in tweede klasse, bezorgde hen de titel, speelde zich weer in the picture en versierde een transfer naar Brussels (2013-2020).

Dan volgde een transfer naar Kangoeroes Mechelen waar hij al vier seizoenen schittert en de Mechelaars mee naar de titelfinale in 2022 stuwde. Domien Loubry, ook deze campagne nog altijd goed voor een mooi gemiddelde van 10 punten en 5 assists, kondigde al enkele keren zijn afscheid van het professioneel basketbal aan. “Ik ben echter nog altijd verliefd op het spelletje en zolang ik me goed voel, geen grote blessures moet incasseren en de steun krijg van vrouwtje Zoë (Van Gastel, red.) ga ik door. Ik voel me ook goed bij Kangoeroes. Daarom zijn we een tijdje geleden nog in het Mechelse gaan wonen”, zegt Loubry.

Loubry zal dus zeker nog tot zijn 40ste actief blijven bij Kangoeroes. Half september zal hij aan zijn 21ste campagne in eerste klasse beginnen, waarvan het twintigste in België.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen