© Bart Van den Langenbergh

Bizarre diefstal: dieven nemen dak van buitenverblijf mee

Dieven hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een bizarre diefstal gepleegd aan een buitenverblijf in Lille. De daders verwijderden alle panelen van het dak van het gebouw van de familie Cuylaerts. “Het dak was nog maar vijf jaar geleden vernieuwd”, zegt Lorenz Cuylaerts zuchtend.

Bart Van den Langenbergh

De eigenaars van een chalet en een vijver vlak naast het motorcrossterrein aan de Rooverstraat in Lille trokken grote ogen toen ze woensdagochtend zagen dat er plots geen dak meer op het gebouw lag. Nochtans was er de uren daarvoor geen storm over de omgeving geraasd. In de nacht van dinsdag op woensdag hebben dieven het dak, dat bestond uit geïsoleerde stalen sandwichpanelen, vakkundig gedemonteerd en meegenomen.

© Bart Van den Langenbergh

Het buitenverblijf is eigendom van de familie Cuylaerts die daar geregeld neerstrijkt voor feestjes of om eens uit te blazen. “Een medewerker van het crossterrein heeft dinsdagnamiddag gezien dat het bruin dak nog op de chalet lag. Woensdagochtend stelde hij vast dat het dak plots verdwenen was”, vertelt Lorenz Cuylaerts, kleinzoon van de in april overleden Rikus Cuylaerts, de oprichter van de Motorclub (MC) Lille. “Het ging om een oppervlakte van ongeveer tachtig meter. De dieven hebben de panelen, die waren vastgeschroefd, los gevezen en meegenomen. Vermoedelijk waren ze met een paar personen aanwezig om de diefstal te plegen. Ze hebben daar zeker een aanhangwagen voor nodig gehad.”

Duizenden euro’s

De getroffen familieleden schakelden de politie in om een proces-verbaal op te stellen. Van de daders was er woensdag nog geen spoor, maar de politie gaat na of ze gesignaleerd zijn door camera’s met nummerplaatherkenning. “Het vorige dak was vijf jaar geleden deels weggewaaid tijdens een storm. Toen hebben we het dak laten vernieuwen met die panelen. De buit bestaat toch uit enkele duizenden euro’s”, zegt Lorenz. “De chalet hebben we onlangs binnenin nog helemaal opgeknapt en een nieuwe vloer gelegd. Gelukkig heeft het niet geregend anders was de schade nog veel groter geweest.”

© Bart Van den Langenbergh

De getroffen familie spant voorlopig een groot plastic zeil om het gebouw dicht te maken. “Mogelijk kon iemand uit de buurt die een stalletje aan het bouwen is de panelen gebruiken, maar we weten het eigenlijk niet. We hopen dat er misschien toch iemand iets gezien heeft en de politie tips kan bezorgen”, besluit Lorenz Cuylaerts.