Direct naar artikelinhoud
Festivalnieuws

LCD Soundsystem en The National eerste headliners van Best Kept Secret

The National in Vorst Nationaal.Beeld Damon De Backer

Juicht en jubelt! De eerste namen van Best Kept Secret zijn bekend. LCD Soundsystem, The National, Vince Staples, CHVRCHES en Four Tet zijn de vijf meest opvallende namen, in een lijst van 26 bevestigingen voor de editie van 2018. Die zal plaatsvinden op 8, 9 en 10 juni.

Zowel LCD Soundsystem als The National prijken al jaren hoog op het verlanglijstje van de Best Kept Secret-parochie. Geen wonder: laatstgenoemde groep rond Matt Berninger hervormde Vorst Nationaal onlangs nog tot een Paleis voor Demonenkunsten met zijn in Americana, slowcore, postpunk en tomeloze melancholie gegiste muziek. The National mag op zondag het hoofdpodium - en daarmee dus ook het festivalweekend - afsluiten.

Een dag eerder is die eer weggelegd voor LCD Soundsystem, nòg zo'n New Yorkse publiekslieveling. Deze legendarische groep maakte in september nog een fraaie comeback met The American Dream.

James Murphy van LCD Soundsystem op muziekfestival Paredes de Coura, Portugal.Beeld EPA

Botte blitzkrieg, idyllische trekpleister

En wie de botte blitzkrieg van hiphop-sensatie Vince Staples om onbegrijpelijke redenen zou gemist hebben op Pukkelpop, krijgt volgende zomer een herkansing in het safaripark de Beekse Bergen: een trekpleister die kinderlijke nostalgie oproept, maar waar je zelfs als volwassen de ontwapenende schoonheid van blijft inzien. Een idyllisch plekje, dat enkel door loodzware beats of vlammende gitaren aan rust moet inboeten.

Vince Staples op Pukkelpop.Beeld Senne Van Der Ven

Naast bovengenoemde namen kondigt Best Kept Secret vandaag ook de komst aan van CHVRCHES, Deerhunter, Father John Misty, Future Islands, Spoon, The Internet, Ty Segall, Tyler, The Creator, Unknown Mortal Orchestra, ... And You Will Know Us By The Trail Of Dead, Aldous Harding, Alex Cameron, Khruangbin, Naaz, Preoccupations, Rex Orange County, Rostam, Shanti Celeste, Superorganism, The Comet Is Coming en Waxahatchee. De komende maanden worden er nog ruim tachtig andere acts aan de line-up toegevoegd.

Haast en spoed bij kaartverkoop

In totaal zullen meer dan honderd artiesten, bands en dj's aantreden op de zesde editie van het festival. De voorverkoop start aanstaande zaterdag om 10 uur ’s ochtends. Haast en spoed zijn in dit geval wél aangewezen. De afgelopen editie van het festival was met 25.000 bezoekers erg snel uitverkocht, net als alle eerdere jaargangen. 

Tickets worden verkocht via de website van het festival. De voorverkoop start op zaterdag 16 december om 10 uur.