© pz Mechelen-Willebroek

‘Uitzonderlijk vervoer’ rijdt tijdens ochtendspits en zonder begeleiding: 3.500 euro boete

De politie heeft afgelopen maandag om 8.15 uur de bestuurder van een ‘uitzonderlijk vervoer’ tegengehouden op de Guido Gezellelaan in Mechelen. Hij kreeg een boete van meer dan 3.500 euro voor allerlei overtredingen.

JaTi

Voertuigen van ‘uitzonderlijk vervoer’ mogen volgens de wet niet rijden tussen 7 uur en 9 uur ’s morgens en tussen 16 uur en 18 uur ’s avonds, om de ochtend- en avondspits te ontlasten. Deze chauffeur werd om 8.15 uur tegengehouden en was dus in overtreding (500 euro boete).

© pz Mechelen-Willebroek

Het gevaarte van 22 meter lang en 70 ton zwaar reed zonder begeleidingsvoertuigen, een inbreuk waar tweemaal 400 euro op staat. Het reed ook niet volgens de voorgeschreven reisweg.

De achteruitsteek, die meer dan 2,50 meter bedroeg, was niet gesignaleerd met een paneel met rood licht (300 euro boete).

12 uur op één dag

“Bij het controleren van de tachograaf stellen onze collega’s vast dat de chauffeur binnen een periode van 28 dagen maar liefst 7 grote tekortkomingen had inzake rij- en rusttijden”, aldus de politie. “Zo had hij onder meer een rijtijd van 12 uur op één dag. Hier bedraagt de totale boete 1.991 euro.”

In totaal kreeg de bestuurder een boete van 3.591 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER